Svar: Hygiejne, daginstitution
Kære Karina
Tak for dit brev :)
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en vejledning "Hygiejne i Daginstitutioner", som alle institutioner bør have og bør følge. I denne bog kan du blandt andet finde følgende sætninger: "Infektioner, der smitter via afføringen, udgør et betydeligt sundhedsmæssigt problem i daginstitutioner", "Puslepladser skal adskilles helt fra områder, hvor børn leger eller spiser" og "Drikkevand skal som hovedregel hentes i køkkenet - og ikke ved håndvasken på toilettet".
Det er naturligvis vigtigt, at børn tilbydes muligheden for at få noget at drikke i løbet af dagen, og det er rigtig vigtigt, at de selv kan tage vand, når de føler tørst. Hvis den pågældende daginstitution ikke har mulighed for at ...
... børnene kan hente vand i køkkenet, så vil mit forslag være, at personalet stiller kander med frisk vand frem, som børnene så kan tage, og deres drikkekrus skal stå i rummet, hvor de spiser eller ved køkkenet, men ikke på toilettet:) Om sommeren når det er varmt, stilles der frisk drikkevand frem på legepladsen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Alle daginstitutioner bør have udarbejdet en hygiejne politik, og den kan du naturligvis spørge til. Der kan i kommunen, hvor I bor, også være en sundhedsplejerske, som laver hygiejnetilsyn i kommunens institutioner. Det kan du også undersøge. Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvordan man gør det, men det er kommunen som fører tilsyn med både hygiejne og sikkerhed.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.