Brev:
Mit barn vil ikke spise fast føde
Hej Helen
Min søn er nu 7 mdr og 14 dage og er så småt ved at starte i dagpleje, men han vil bestemt ikke spise andet end hans mælk på flaske. Hans historie er lidt lang, men skal prøve at gøre den kort.
Amningen gik godt de første 2 mdr så gad han ikke at spise ved mig mere og hver dag var en kamp indtil vores SHP sagde vi skulle give ham flaske. Det gik os godt men så var der bøvl med maven, han kom på lactulose og det virkede ikke rigtig så synes hun at vi skulle give ham Pepticate da han har risiko for allergi. Herefter gik det også rigtig godt men maven gik i stå igen og så startede vi op på movicol så gik det bedre i et stykke tid.
Vi fortsatte med Pepticate til han var 6 mdr og snakkede med både læger og andre sundhedsplejersker og vi blev først her klar over at han ikke behøvede Pepticate men at movicol dosis bare skulle være mere så det fungerede i hans mave.
Nu kører det bare godt, han får ...
... Arla 1 og det movicol der skal til for at maven ikke er i idu.
MEN igennem de sidste 2-3 mdr har jeg forsøgt at give mit lille pus mad. Og jeg har prøvet alt. Jeg har lavet lækker grød retter med forskellige smage, han har fået købe mad af forskellig art. Intet vil han have. Han elsker dog at gumle på en kold agurk og melon.
Hvad kan jeg prøve at give ham for at han synes om fast føde?
Skal jeg bare være helt rolig og sige det kommer når det kommer eller skal jeg fortsætte med at prøve til?
Jeg synes jo også det er lidt af et arbejde for vores dagplejemor at lave alle de flasker til ham hele tiden men er det ok at sende ham afsted sådan?
Han er nemlig småtspisende så han spiser ca 2 gange pr. gang. I alt spiser han mellem 750-850 ml pr. dag.
Har du et råd til der kan kick starte dette så hverdagen for os som familie kan blive mere spændende end at lave flasker hele tiden??
Med venlig hilsen
Zanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Drikkevarer til børn
Små børn bør drikke mælk og vand.
½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.