Brev:
6 uger og svært ved at sove
Kære Helen,
Jeg går ud af mit gode skind! Jeg er blevet beriget med mit tredje barn, som har svært ved at sove om dagen.
Min lille pige er knap 6 uger, og der tegner sig samme søvnmønster hos hende som med brødrene. Falde i søvn metoden lige nu er at hun enten falder i søvn i en trillende barnevogn eller i armene/slyngen hos mig. Hvis jeg går med hende i barnevognen over og henter drengene i børnehave/vuggestue, står hun 9 ud af 10 gange og græder, når vi kommer ud. Stopper igen når jeg triller og vågner når vi kommer hjem. Hvis jeg sidder med hende i armene, ofte svøbt i dynen, vågner hun også få minutter efter at jeg lægger hende fra mig. Nogle ganske få gange har hun taget længere stræk i barnevognen, men jeg har ingen anelse om hvorfor og hvornår.
Hun vil ikke bruge sut, og brystet kan heller ikke altid berolige hende (selvom jeg nu heller ikke vil bruge det som "sovemiddel"), og jeg ved ikke hvordan jeg ellers kan få hende til at falde til ro, ud over at trave rundt med hende. Jeg ville ønske at jeg vidste hvad jeg gjorde forkert, siden det er alle tre børn der har/haft svært ved at overgive sig til søvnen. Jeg kan åbenbart ikke hjælpe dem til det.
Jeg er træt, træt, træt af skrigeri ifm søvn, jeg har dårlig samvittighed over at jeg ikke kan være ude ...
... med mine drenge om eftermiddagen (som de rigtigt gerne vil) med en sovende baby i barnevognen mine babyalarmer samler støv, og jeg er dødtræt af mødre der siger "mit barn falder i søvn bare jeg putter ham i barnevognen" eller "hun sover som regel tre timer i streg".
Kan jeg gøre noget for at gøre indsovningen bedre, eller skal jeg bare acceptere at nogle børn åbenbart har meget brug for hjælp til at sove?
Jeg ammer fuldt, hver 2.-3. time døgnet igennem. Hun prutter en hel del, men virker ikke umiddelbart generet af det. Hun kaster nogle gange op, nogle gange pga hoste nogle gange uprovokeret. Det er for meget til at jeg vil kalde det gylp. Hun virker tilpas efter sådan en omgang.
På den tid jeg har skrevet dette til dig (ca 20 min) har jeg trillet hende i søvn fire gange.
Jeg føler mig så begrænset af at bøvle med det søvn, jeg giver ikke drengene fridage mere fordi jeg bruger så meget krudt på at hjælpe den lille til at sove, jeg orker nærmest ikke mødregruppe, siger nej til cafebesøg, må generelt tilpasse mig hendes søvn og det virker ikke som om hun får søvn nok fordi jeg bare ikke kan hjælpe hende hele tiden. Jeg havde sådan håbet at tredje gang ville være anderledes. Jeg synes det er rigtigt træls og det gør mig ked af det.
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.