Brev:
Falde i søvn selv om aftenen
Hej Helen.
Vi har haft skrevet til dig før vedr. aften putning af vores datter.. Nu har vi brug for konkrete råd. Vi vil gerne have hende lært at falde i søvn selv. Hun sover på eget værelse og har gjort det siden hun var ca 8 måneder. Men vi kan kun få hende til at falde i søvn ved at gå med hende i vores arme og vugge hende. Det er simpelthen ved at være for hårdt at bære rundt på hende. Men hvordan får vi hende lært at falde i søvn selv på en god og tryg måde?
Du skrev tidligere, at du ikke var tilhænger af at hun lå og græd. Hvilket vi heller ikke selv kunne lide. Men nogen mener at hun skal bruge 1-2 uger sådan og at det er ok hun græder lidt? Hvis vi bare lægger hende ned bliver hun ked af det eller ligger bare og roder rundt. Så har vi forsøgt at lægge hånden på hende eller kort tage hende op indtil hun blev rolig igen. Men det fortsatte over en time de 2-3 ...
... gange vi har forsøgt for 1-2 måneder siden. Og så er det endt med vi tager hende i armene igen, fordi vi ikke kunne bære hun bliver så ked af det. Har du gode råd i forhold til dette? Vi SKAL simpelthen have hende det lært nu, også ift når hun bliver passet. Bedste forældrene kan jo heller ikke holde til at gå med hende sådan - selvom det ofte kun er 10-20 min så er det ret hårdt! Så har rigtig meget brug for lidt vejledning.
Kan slutte af med at fortælle, at hun får godnat grød (havregrød) inden putning. Der er fuld fart på hende og hun tumler rundt om aftenen. Vi har forsøgt (og bruger det stadig) med aften bad efter maden for at hun skulle komme ned i gear, men intet hjælper på hendes energi :) Der er ingen forskel på de aftener hun fx får bad eller ikke bad.
Vi ser frem til at høre fra dig - og endnu engang tak for din hjælp og dine svar.
Kærlig hilsen
Frejas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.