Annonce

Annonce

Svar: Mad og leg


13. marts 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære meget trætte mor

Tak for dit brev :)

Jeg synes, det lyder rigtig fint, at du tilbyder din dreng flaske sen aften, også selvom han måske ikke altid er vågen der - den fylder ham ekstra op til natten og mange børn trives længe med at få en flaske her - man kalder det ofte for et drømmemåltid:)

Men flasken tidlig morgen behøver du ikke stille vækkeuret for at give ham. Jeg synes bestemt, det er et forsøg værd at se, om ikke han vil vågne og melde sig selv. Hvis han melder sig selv, vil han sandsynligvis være mere parat til at drikke af flasken, når du så tilbyder den:)

Med hensyn leg og aktivering, så vil det være rigtig godt at lave bevægelege med ham, hvor du hjælper ham med at bruge sig selv motorisk:

- Gribe omkring hans hænder og håndled og lade ham selv trække sig op fra rygleje.

- Støtte om hans lægge og bøjede knæ og hofte og dreje underkroppen fra side til side.

- Hjælpe ham med at dreje om på siden, både fra mave til ryg og fra ryg til mave - evt. ved at vise ham noget interessant legetøj, som han følger. Gør han det selv, så er det super fint, så læg ham tilbage, og lad ham gøre det igen og igen

- Hjælpe ham med at få fat i egne tæer, når han ligger på ryggen og derfra trille videre om på siden og maven. Giv ham evt. ranglesokker på, så fødderne bliver interessante.

- Cykelbevægelser, hvor han selv er med til at cykle med sine ben, imens du støtter om underbenene.

- Hjælpe ham med at krybe, hvor han ligger på maven og hvor du presser skiftevis på venstre og højre fodsål for at frembringe krybebevægelser.

Det vil også være rigtig godt at du synger og bruger fagter for ham nu. Det er tiden at finde ...


Annonce

... de gamle børnesange frem som 'hjulene på bussen', 'Lille Peter Edderkop' osv. hvor du bruger dine hænder, fingre og måske hans krop imens du synger.

Legetøj kan hurtigt blive kedeligt i denne alder og det kan være en god idé at skifte lidt ud, så det ikke er præcis det sammen kan kikker på dag efter dag.

Legetøj kan være: dig selv, din dreng (brug kroppen), rangler, bidedyr, noget med lys og lyd, bolde (f.eks. med vand i, eller kantede bolde eller bolde med lyd, når de triller). Det kan også være en stor badebold, aktivitetscenter, køkkenting (piskeris), bagepapir til at krølle, spejl, gyngeture i luften og andre lege med bevægelege. Du kan lede efter legetøj som passer til børn i 6 måneders alderen og se om ikke noget vil interessere ham lidt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Han begynder omkring 6 måneders alderen også at kunne sidde op i sin barnevogn og vil kunne sidde og kikke på verden, som I kører forbi. Han bliver på den måde fyldt rigtig godt op med indtryk og kan på den måde også blive stimuleret mentalt. Man kan sige, at han har glæde af både fysisk og mental stimulering.

I kan gå en tur på biblioteket, her er ofte flere børn samlet og han kan nydde og kikke på andre børn, opleve dem og suge til sig af indtryk. Måske er der legestue, som I kan deltage i, måske har sundhedsplejerskerne åbent hus, hvor I kan møde andre forældre og børn:)

Et bad kan nogle gange med fordel lægges mellem formiddagslur og middagslur. Det trætte ham og forlænger samtidig ofte tiden mellem de to lure, så han sover lidt senere middagslur, hvilket mange har glæde af, fordi eftermiddagen så ikke virker helt så lang…

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for alle dine råd og gode svar. Det er altid en utroligt stor hjælp at skrive til dig :-)

Tusind tak fra Camilla - mor til to.


Annonce