Brev:
Nedsat søvnperiode
Kære Helen.
Tak for al din hjælp. Jeg håber, du kan beroligere et moderhjerte eller måske give et råd eller to til min problemstiling.
Min datter på 16 måneder har de sidste 14 dage konsekvent skåret en time af sin nattesøvn. Hun har siden hendes 8. måned sovet ret godt, og lang størstedelen af tiden sovet fra kl. 20-07 uden at have brug for os om natten. Men pludselig er hun begyndt at vågne omkring kl. 06 og nogle gange før. Nogle gange har jeg sat mig ind til hende, og så er hun faldet i søvn igen efter 30-45 minutter - dette påvirker så, at hun i hverdagene skal vækkes efter en halv time, idet vi skal på arbejde.
Min datter har altid sovet lige i underkanten af den anbefalede søvnmængde for hendes alder, men nu sover hun lige en time mindre end den anbefalede mængde.
Skal jeg bare se det som en periode - en fase lige nu - eller skal jeg iværksætte mere ihærdig indsats for at få hende til at sove videre. Eller skal jeg antage, at nu er det bare sådan - og så ændre vores morgenritual i forhold til det nye tidspunkt at stå op (her tænker jeg ift. at hun indtil ...
... videre er blevet afleveret til morgenmad i institution, da hun har sovet så længe).
Indtil videre har jeg bare sat mig ved siden af sengen, nusset hende - holdt en "fast"/beroligende hånd på hende og stille fortalt hende, at det stadig er nat.
Jeg har et par gange forsøgt mig med at tage hende ind til os i sengen, hun kan godt hvile her, men hun falder ikke i søvn.
Samtidig har vi lagt hendei seng en halv times tid før oprindelig puttetid, da hun selvfølgelig er meget træt på det tidspunkt.
Mit indtryk er ikke, at hun har forlænget sin middagslur. Hun sover ca. fra kl. 12-14.
Der er dage, hvor min datter virker påvirket, idet hun er mere pjevset eller med mindre overskud, når noget ikke lige går i hendes retning.
Jeg tænker, at der foregår noget i hendes mentale udvikling lige pt., men ved ikke om det er korrekt eller kan have noget at sige.
Når hun vågner. vågner hun som sædvanlig - glad, smilende og meget snakkende. Hun er ikke ked af det, som vi kan opleve, hvis hun vågner midt om natten.
Jeg håber, du kan hjælpe!
De allerbedste hilsner,
Nanna
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.