Annonce

Annonce

Svar: Sove i egen seng - 6 mdr.


23. februar 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mariette

Tak for dit brev - og dejligt at høre fra dig igen - tillykke med at I har fået en lillebror:)

For nogle kvinder er det en stor sorg ikke at kunne amme og jeg kan godt høre, at det påvirker dig rigtig meget, at I ikke fik amningen til at fungere. Du beskriver dog en lille dreng, der lyder til på alle måder at trives og han lyder ikke til at mangle noget - heller ikke mors nærhed :) Du fortæller jo, at du netop prioriterer at give ham den ekstra nærhed og tætte fysiske kontakt og det er rigtig godt.

Jeg kan dog godt forstå, at du er lidt ked af, hvis du er nødt til at gå i seng samtidig med lillebror og derfor skal sove allerede kl 20, og derfor er det rigtig fint at lære ham, at han godt kan sove, uden at du behøver tæt ved siden af ham. Og det lyder som om at du gør det helt rigtige.

Det er super, at hans seng står i forlængelse af din. Har du fjernet tremmerne fra den ene side? Du skal naturligvis sikre dig, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, men det vil være en god idé, fordi det giver mulighed for at jeres dreng fortsat er i egen seng imens du er i din seng. Du kan stadig lægge en hånd over på ham, lade ham mærke at du er der osv. så han får den nærhed han søger, men uden at du behøver løfte ham over i din seng og uden at han lærer at sove i din seng.

Det er også rigtig godt at han kan falde i søvn i egen seng om aftenen, at han behøver sove i din favn. Det er et skridt på vejen, og det må du gerne holde fast i. Her tænker jeg at tiden vil arbejde lidt for jer:) Nogle børn vågner lidt for meget op og bliver kede af det, hvis de starter med at være i favn og derefter flyttes til egen seng - det lyder ikke til at være tilfældet hos jer, ...


Annonce

... men du kan godt prøve, om det vil hjælpe ham til at sove videre, hvis du f.eks. giver ham flaske i sengen, altså der, hvor du ønsker han skal sove. Så han ikke først er i din favn og derefter flyttes. Du skal stadig være ved side af ham, holde flasken, give ham nærheden, men han kan måske godt få flasken i sengen og falde i søvn der - så skiftet fra favn til seng undgås. Det kan forsøges, om det vil gøre en forskel hos jer.

Hvis du vælger at give ham flasken imens han ligger i sengen, så vil det være godt at elevere hans hovedgærde, så han ikke ligger helt fladt. Det kan du gøre ved at komme en lille pude eller lignende ind under madrassen i hovedenden.

Du kan også prøve at gøre det, at du lægger dig med ham i din seng, giver ham flasken der - og lader ham falde i søvn der - og så flytter du dig. Naturligvis igen sikre dig, at han ikke kan trille ned af sengen og komme til skade. Måske vil han sove bedre og mere sammenhængende i din seng, og når du så selv vil i seng, så giver du ham flaske igen og først derefter putter du ham så over i egen seng, hvor han så kan sove indtil næste morgen tidlig, hvor han tilbydes mælk igen….


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Der er lidt forskellige muligheder, og jeg håber du kan bruge dette lidt videre - men som sagt, så tænker jeg, at tiden vil arbejde for jer, og det lyder som om, at du gør det rigtig godt!

Hele hans rytme, hvornår han sover om dagen, hvornår han er vågen og aktiv, hvornår han spiser osv. vil naturligt også spille ind på aftenens og nattens forløb, men det lyder umiddelbart som om at dagen fungerer rigtig godt og som om at I har en fin rytme her…

Håber det giver lidt ro med på vejen, og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie igen:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lus hos børn

Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.

2. Så kommer du en god portion balsam...

Læs mere i Babylex

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce