Annonce

Annonce

Brev:

Power naps og sove-spiserytme


12. februar 2015

Alder:
7 mdr.

Power naps og sove-spiserytme

Kære Helen

Så er vi tilbage med lillesøster, der er 7 måneder gammel netop i disse dage. Vi skrev en enkelt gang i forbindelse med vores store datter, som nu er 2 år og 8 måneder. Den hjælp var uvurderlig, så tak for det ☺

Vi er lige der, midt i overgangsfasen med mos og grød og det går fint, men vi er også der hvor vi har rigtig meget brug for at få en fast rytme banket på plads, det lykkes bare ikke helt. Derfor sidder vi ofte ganske sent med hende og vipper og vugger og nynner - ofte bliver den hen ad 20.30-21.30 før der er ro og så er der bare ikke meget aften tilbage, før vi går om kuld. Hun puttes i egen seng, men ender hos mig i løbet af natten.

Dagsplanen ser således ud med alle de undtagelser der næsten kan findes:

6.00: Vågner. ammes. skider. ammes. Sover desværre ikke igen. (Storesøster vågner og der er meget uro i vores meget lille lejlighed- der er ikke nogen steder man kan gå hen og lukke en dør og få fred)

8.00: Puttes til power nap som varer alt mellem 15 min og en time

8.30/9.00: Grød og vand af kop

9.30/10.30 (nogen gange 11.00): ammes og puttes ude i barnevogn til formiddagslur. Sover 1-2-2,5 time.

ca. 13.00 (kommer an på hvornår hun vågner): Frokost, mos/grød/vand

14.00/15.00: Puttes ude til anden lur. sover 1-2 timer

Alt efter hvor længe hun sover, får hun endnu et power nap sidst på eftermiddagen. Vi spiser sent, da far har butik og ofte først er hjemme ved 18.30-tiden. Storesøster sover kl. 20.00, så der er meget uro ind til da. Måske er det ikke så underligt hun heller ikke kan finde fred før efter 20.30??

Hun får ...


Annonce

... mad igen omkring vores spisetid (18.30-19) og ammes inden hun puttes til natten. Jeg ammer hende ofte i løbet af eftermiddagen også, men kan se på den mængde af mad hun i øvrigt indtager, at behovet efterhånden nedjusteres. Jeg tror jeg har været/er lidt bange for, at hun ikke får nok at drikke? Det vand hun drikker af koppen er svær at måle, da meget render ud igen. Det vigtigste har været, at hun overhovedet forsøgte og kunne lide det☺ Hvor pokker skal jeg i øvrigt lægge frugtmosen ind. Hun væmmes ved den, sikkert fordi den ikke er et konsekvent indslag?

Hun vågner ved 12-1 tiden om natten og ammes, og igen ved 3-4 tiden, men spiser ikke så meget her (måske på tide at prøve at springe over?)

Kl. 6.00 (nærmest på slaget) er hun lysvågen og pludrer. Nogen gange slås hun lidt med at få skidt, men det er aftagende - heldigvis).

Vi synes 4 lure i løbet af dagen er mange, kan man rydde lidt op i de der power naps? Den sene lur ved 15-tiden passer rigtig fint i forhold til at hente storesøster, så sover hun i mens og der er tid til at have storesøster på tomandshånd.

Problemet er dog også, at længden af lurerne svinger så meget som de gør, hvordan kan det blive mere stabilt? Vi har forsøgt at gå ud med hende til det første power nap om morgenen. Da sov hun så i halvanden time og ikke før kl 12 igen - Det betød så at resten af dagens lure blev mærkeligt korte og hun var konstant pylret. Det er som om placeringen af lurerne er meget vigtige og ikke sådan lige at rykke rundt på?

Håber du kan hjælpe os med at få lidt hånd i hanke med det hele.

Mange hilsner
M & I

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annonce