Svar: Ammestop - forberedelse
Kære Ammemor
Tak for dit brev :) Og dine fine tanker :)
Jeg synes, det er vigtigt at give sig selv lov til at amme og give barnet lov til at amme, uden at skulle tænke over eller forberede sig selv eller barnet på, at det skal slutte. Det er vigtigt at nyde den periode, når den er der og ikke have "i baghovedet", at det her rare skal slutte på et tidspunkt…
Når det er sagt, så synes jeg dog, at med den alder din datter har, så vil det være naturligt at inddrage hende i at amningen stopper og netop sætte lidt ord på, når det er ved at være tid til at stoppe. Altså ikke lang tid i forvejen, men når beslutningen er taget om, at amningen skal stoppe nu.
Det vil være helt naturligt at lære sit barn, at noget slutter, at noget ikke varer evigt. Det gælder f.eks. bogen, der klappes sammen "snip, snap, snude, nu er den historie ude", eller mælkekartonen på bordet der er tømt "nu er der ikke mere mælk, se kartonen er tom" eller når noget går i stykker "hov, den er gået i stykker, virker ikke mere, kan du smide den i skraldepanden" osv. Børn skal på en helt naturlig måde inddrages i at visse ting stopper - og ...
... det kan du så overføre til brystet "slut, der er ikke mere mælk, det er slut" og så naturligvis tilbyde et alternativ "vil du have lidt at drikke?" og give mælk, vand eller lignende af en kop.
Med hensyn til at sige, at hun er en stor pige og derfor ikke skal ammes mere, så er det meget individuelt om det er en god idé. I nogle situationer, kan barnet føle det som et pres og noget der ikke er rart, men i andre situationer kan det hjælpe barnet. Hun har en alder, hvor hun naturligt begynder at føle sig som en pige og er opmærksom på sit køn og opmærksom på, at hun ikke længere er en baby og nogle gange kan det faktisk godt hjælpe børn, netop at få følelsen af "jeg har ikke brug for mors bryster, for de er til baby, og jeg er ikke længere baby"… Men som sagt er det ikke alle, så ingen faste regler her:)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg tror faktisk ikke at der findes nogen børnebøger om ammestop, men der findes en billedbog, der hedder "Børges bedste bryster". Den handler om Børge der er vild med bryster og mors bryster er de bedste i hele verden… Måske kan du bruge den:)
Fortsat held og lykke, håber du kan bruge mine tanker lidt videre:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.