Svar: Hurtig indkøring
Kære Maria
Tak for dit brev :)
Det lyder som om, at Bertram er rigtig glad for vuggestuen, på trods af at han kun har været der ganske kort. Han nyder børnene, nyder alt hvad de kan lave, legetøjet, legepladsen osv. og siger "mere, mere, mere", når du vil have ham med hjem. Det er så dejligt!
Der er noget rigtigt i, at en indkøring ikke bør trække for langt ud. Når man er et lille barn, som Bertram er, så kender man ikke klokken, men forholder sig til tiden ud fra hvad der sker i løbet af dagen. Det er derfor en rigtig god idé at man forholdsvist hurtigt lader barnet både lege, spise og sove i institutionen, så han lærer at det er sådan rytmen er. Hvis du igennem en længere periode altid henter ham efter et par timer, så vil man nogle gange kunne opleve, at han ikke rigtig slapper af og begynder at tage del i dagen, men i stedet sidder og spejder mod døren, fordi du plejer at komme ind der. Når han oplever at dagen indeholder både leg, mad og søvn, så vil han ofte glide lidt lettere ind i dagligdagen…
Der er også noget rigtigt i, at du skal passe på ikke at blive hængende i institutionen, når du afleverer ham. Hvis du bliver for længe, så kan du risikere at signalere utryghed. Der må være noget galt med stedet eller pædagogen, siden du ikke vil gå. Derfor kan det ofte være bedre, at ...
... du afleverer ham i favnen på en fast pædagog - på den måde signalerer du "nu går jeg og pædagogen tager over og passer på dig", så siger du farvel, vinker og pædagogen hjælper din dreng igang med dagen. Og når du så henter ham, så vil det være rigtig godt at bruge lidt tid sammen med ham, se nogle af de ting han har lavet osv.
Og når det er sagt, så er børn jo meget forskellige og nogle børn har rigtig meget brug for at mor eller far er der, hjælper med at møde den nye verden som institutionen er, bliver og snakker lidt, putter lidt osv. indtil de så er klar til at sige farvel - og andre børn har næsten ikke tid til at sige farvel, men går igang med at lege med det samme.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Da Bertram er så glad og tillidsfuld, som han er, så synes jeg, at du lige nu skal prøve at følge vuggestuens forslag, men være opmærksom på, at han måske i næste uge eller måske om 3 uger vil have brug for noget andet. Lige nu er alt spændende og nyt, men om et par uger går det måske op for ham, at det er hver dag og ikke bare et par timer en gang imellem, ligesom han kan blive ekstra træt og naturligt mangle overskud - og her skal du så naturligvis give ham kortere dage og følge de signaler han sender.
I det hele taget skal du forsøge at følge hans signaler :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.