Brev:
Ny rytme
Hej Helen
Vi kæmper for tiden med at rykke vores lille dejlige datters (på snart 19 måneder) sovetidspunkt om aftenen. Som vi har skrevet tidligere, har vi haft svært ved at putte (kl. 19.30-20.00) og er endt med en (tilsyneladende meget overtræt) pige, der skal have hjælp i 2-3 timer for til sidst at dratte om i sengen af udmattelse.
Nu har vi på din opfordring holdt fast i at vække hende kl. 7.00 hver morgen (selvom hun sover tungt), lur omkring kl. 11.15 til 12.45 og forsøgt putning så tidligt som muligt. Det har vi forsøgt fire aftener. De første tre aftener er gået rigtig godt.
Vi har lykkes med at lægge hende lidt tidligere for hver dag (21.45, 21.30, 20.40). Men i aften har vi haft et stort tilbagefald. Hun sov først kl. 22.00 og får så igen kun 9 timers søvn i nat.
Vi er gået fra at give hende færdiglavet aftengrød til at give hende havregrød (med lidt most banan i), som du ...
... foreslog. Det går rigtig fint. Men det er stadig som om hun "liver op" efter aftengrøden, som hun får omkring kl. 19.30. Og så har vi balladen.
Vores spørgsmål er, hvor længe vi kan forvente at skulle puttetræne (forsøge at lægge hende tidligere og tidligere). Vi er bekymrede over, at hun kun får 10,5-11 timers søvn i døgnet (som i aften hvor vi har haft tilbagefald), da hun jo virkelig udvikler sig for tiden og - at dømme fra hvor tungt hun sover om morgenen - virkelig lader til at kunne bruge nogle flere timer.
Vores tese går lige nu på, at hun har fået en dårlig vane med ikke at forbinde sin seng og mørket på sit værelse med søvn - men derimod sjov og ballade - og derfor først sover, når hun er VIRKELIG træt. Det skal dog siges, at hun sover middagslur i sin seng i weekenden utrolig flot og fuldstændig uden strabadser.
Mange tak for dine gode og hurtige svar.
Med venlig hilsen
Sovetrænerne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.