Annonce

Annonce

Svar: 1½ årig vil ikke vinke farvel i vuggestuen


9. januar 2015

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Tak for dit brev og velkommen tilbage, hvor dejligt at høre fra dig igen - det lyder som om at I har det godt og trives som familie:)

Jeres datter har en alder, hvor det faktisk er meget normalt, at hun har svært ved både at blive afleveret og også hentet i vuggestue. Og det handler om, at det er svært at skifte situation.

Man taler om at børn har et dobbelt-socialiseringsrum. Det er der, hvor de to verdener - institutionen og hjemmet mødes. Børn protesterer ofte over at skulle af sted, det er hyggeligt og trygt at være hjemme. De græder, når de bliver afleveret, men ikke ret lang tid efter, er de glade igen, glade for det nye sted.

Når de så hentes, så protesterer de igen - nu havde de det jo lige så hyggeligt, så hvorfor skal de så hjem. Det er her at barnets dobbelt-socialiseringsrum mødes og konflikten opstår. Det er svært at skifte situation, det er svært at finde ud af hvad man skal, - både når man bliver afleveret og også når man bliver hentet.

Jeres datter græder ikke - hun protesterer ikke med gråd og fysisk reaktion - men det er stadig helt normalt og jeg tænker, at der hos jer er tale om en mere "stille protest". Det er svært at sige farvel til dig, når du skal gå. Hvis hun skal kramme og kysse dig farvel, så er det for hårdt og derfor vælger hun at ignorere at du går - hun ser du går, hun er helt sikkert bevidst om det, men for at kunne klare den situation så vælger hun at lade som ingenting. ...


Annonce

... Og når du henter hende sker lidt det samme - hun ser dig, mærker at du er der og er helt bevidst om, at du er der - men så er det svært at slippe dagen og igen at lade som om at du ikke er der.

Man kan nogle gange se det samme hos børn, som er blevet passet gennem længere tid og hvor forældrene f.eks. er taget i byen eller taget på ferie uden børnene. Når forældre og børn mødes igen, så falder barnet ikke forældrene om halsen og viser ikke savn lige med det samme - man ser snarere at barnet afviser forældrene. En måde ligesom at sige "det var ikke i orden, at du gik fra mig!".


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeres datter er stadig så lille, at hun ikke med ord kan forklare hvorfor hun reagerer som hun gør. At det er svært for hende at undvære dig, at det er svært at forstå, hvorfor du går eller hvor du går hen - eller hvornår du kommer igen. Og hun reagerer derfor med sit kropssprog…

Det bedste du kan gøre, er det du allerede gør - viser glæde ved at se hende, fortæller hende, at du har savnet hende, forsøger at skabe lidt fysisk kontakt mellem jer, så hun mærker, at du rigtig gerne vil hende. Netop berøring sætter gang i oxytocin som er kærlighedshormonet:) Du skal ikke presse hende til kys og kram lige med det samme, men du kan f.eks. tage hende på skødet, når hun skal hjælpes skoene på og der så kysse og kramme hende lidt, så hele situationen virker så naturlig som muligt:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, og at det giver lidt ro med på vejen:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce