Brev:
1½ årig vil ikke vinke farvel i vuggestuen
Kære Helen,
Jeg er mor til en datter på ca. 20 måneder.
Hun trives godt og er sædvanligvis en meget glad og aktiv pige.
Når hun afleveres i vuggestuen, ignorerer hun os (både mor og far), når vi vil sige farvel. Hun kigger ikke op, når vi taler til hende. Personalet i vuggestuen prøver at fange hendes opmærksomhed og beder hende om at vinke til os, men hun ignorerer det.
Det samme gør sig gældende, når jeg henter hende i vuggestuen. Hun registrerer at jeg kommer ind af døren, men kigger hurtigt væk og leger videre, som om hun er ligeglad med, om hun bliver hentet eller ej. Jeg tager hende op og krammer hende, og spørger til, om hun har haft en god dag. Hun modsætter sig og vil bare ned og lege videre.
Personalet i vuggestuen er opmærksom på dette, men de understreger også, at hun er en meget velfungerende pige.
Derhjemme vil hun gerne vinke farvel og kommer også løbende, når jeg kommer ind af døren derhjemme.
Efter min opfattelse har vi en tæt tilknytning, og hun søger derhjemme - og også andre steder - med undtagelse af vuggestuen - min nærhed. Hun kalder på "mor", når hun vil have min opmærksomhed - både når hun ønsker min deltagelse i en leg, eller når hun er ...
... sulten/tørstig, eller når hun vågner i sengen.
Vi har tilrettelagt vores hverdag således, at min mand afleverer hende i vuggestuen omkring kl. 08.30-09.00, og jeg henter hende om eftermiddagen ca. 14.30-15.00.
Hun sover fint både hjemme og i vuggestue og udvikler sig fint. Hun har hele vejen igennem været hurtig - det gælder både motorisk og sprogligt.
Det er mit indtryk, at hun er og altid har været glad for at gå i vuggestue. Hun græd lidt i starten, når jeg gik, men det var meget hurtigt overstået. Hun startede i vuggestue, da hun var ca. 11 mdr.
Vi prioriterer at have god tid til både aflevering og afhentning og forsøger at aflæse, hvilke dage hun har brug for lidt tid til at lege færdig i vuggestuen. Hun bliver således aldrig bare kastet i armene på personalet.
Har du en ide til, om der er noget, vi kan gøre anderledes? Vi kan se, at de øvrige børn i vuggestuen bliver glade, når de bliver hentet af forældrene - og inderst inde ville jeg selvfølgelig ønske at min datter kunne vise samme glæde, når hun blev hentet. Jeg kan forstå på personalet i vuggestuen, at det også er det mest "normale". Har du et bud på, hvorfor min datter reagerer, som hun gør?
På forhånd tak for dit svar.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.
Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...