Brev:
Hjælp til bedre rytme, 11 mdr.
Kære Helen
Vi er kommet ind i en lidt negativ spiral i forhold til Frederiks søvn, og det tærer både på ham og mig :-( Da jeg starter arbejde på fuld tid om lidt over to uger, har jeg brug for dine input til at skabe en bedre rytme igen.
Hovedudfordringerne er flg.:
1) Frederik vågner meget tidligt, og er svær at få til at sove videre.
2) Frederik er ekstremt svær at få til at sove om eftermiddagen, selv om han tydeligt er meget træt. Han græder meget, når jeg forsøger at få ham til at sove, og der går op til en time med vuggen, op og ned på arm osv. Vi har fornylig fjernet flasken før denne lur, og det har egentlig ikke været noget problem, men jeg tænker på, om hans værgen mod at sove måske alligevel er en reaktion?
Vi er kommet hjem fra tre ugers ferie i Thailand for ca. en uge siden. På ferien blev Frederik desværre meget syg af RS-virus og lungebetændelse, og han var indlagt i 4 dage på hospitalet. Det var derfor af gode grunde svært at etablere en fast rytme ift. mad (manglende appetit) og søvn. Efter vi er kommet hjem, er Frederik startet i vuggestue igen, og det er gået rigtig fint, selv om han har været væk derfra i næsten en måned. Men det virker som om, at reaktioner på ferie, indlæggelse og vuggestue kommer til udtryk herhjemme :-(
Frederik kravler endnu ikke (han er en fysisk stor dreng), men han er blevet god til at møve sig ...
... rundt...
Frederiks aktuelle rytme ser nogenlunde sådan ud:
Mellem 4:30 og 5:30: Vågner, ligger i sin seng og 'snakker' i lang tid. Er vågen i op til 1 1/2 time, hvorefter han enten selv falder i søvn eller falder i søvn ved at jeg vugger hans seng. Der er dog også dage (som i dag), hvor han ikke falder i søvn, og hvor han så kommer op omkring kl. 6, som også bliver det tidspunkt, han skal op, når jeg starter arbejde på fuld tid.
Mellem 6 og 7: Sover evt., 45 minutter
Ca. 7: Morgenmad, grød og vand i kop
Mellem 8 og 9: Afleveres i vs
Ca. 9: Frugt og brød i vs
Mellem 10 og 11:30 (afhængig af hvor længe han har sovet om morgenen): puttes til formiddagslur, sover 1 1/2 - 2 timer
Frokost og vand når han vågner, ellers inden luren
Ca. 14: Frugt, brød, grød og lign., mælk i kop
Ca. 14:15: Hentes i vs
Ca. 15:15: Er træt, og jeg forsøger at puttes ham. Sover oftest først omkring kl. 16/16:15
Ca. 17:30: Vækkes
Ca. 18: Aftensmad og vand i kop
Ca. 19: Bad
Ca. 19:30: Flaske, ca 200 ml, puttes til natten uden problemer
Ca. 22:30: Drømmemåltid, ca. 200-250 ml.
Har du nogle forslag til, hvad jeg (og evt. vs) kan gøre anderledes? Når jeg starter på fuld tid, vil Frederik blive afleveret i vs. omkring kl. 8:15 og hentet omkring 15:30/16. Han vil derfor sandsynligvis skulle sove begge sine lure i vs.
Glæder mig til at høre fra dig!
Hilsen Frederiks mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.