Brev:
Vil på toilettet i børnehaven, men ikke hjemme
Kære Helen,
Vores dreng er næsten lige fyldt 3 år. Han er en glad dreng med en god vilje :-) og han kan rigtig godt lide sin børnehave.
Her før jul fortalte han os derhjemme, at han havde været på toilettet nede i børnehaven, og både tisset og lavet badder. Vi roste ham så meget for det, for det var bare så flot. Snakkede så med pædagogerne om det dagen efter, og de kunne fortælle, at han faktisk selv tager initiativ til det, selv taget bukser og ble af og sat sig op på børnetoilettet. Vi er simpelthen så stolte af ham.
Men derhjemme vil han så absolut ikke på hverken toilet eller på potte. Nul! Det VIL han bare IKKE!!
Han står bare lige pludselig meget stille derhjemme, kigger sådan lidt intenst på én, og når man kigger på ham, tager han hånden op og siger: Stop! Ikke kigge! Og så ved vi jo godt, hvad klokken er slået…
Min søde søster, der er en fremragende pædagog og dagplejemor, og ikke mindst med det skønneste væsen, ...
... rådgiver os til at støtte ham derhjemme, når nu han så flot viser initiativ til det i børnehaven. Vi kan bare ikke se, hvordan vi kan støtte ham i at gøre det, når han så absolut ikke VIL derhjemme.
Hvorfor er der lige forskel på at gøre det i børnehaven kontra derhjemme?
Min veninde har en pige på samme alder, og de havde samme problem med hende. De blev dog rådet til af farmor, som også er pædagog og tidligere dagplejemor, at det må man bare acceptere. Når barnet er KLAR til at ”give slip” derhjemme, så kommer det af sig selv – det hjælper ikke at forcere det på nogen måde, hverken at tilbyde potte/toilet eller sige, at ”det skal du altså!” og så sætte sig sammen med barnet. Farmoren siger, at det har hun af og til oplevet – at barnet godt vil i børnehaven/dagplejen, men ikke derhjemme før senere.
Hvilke råd har du, eller måske bare andre ord at sætte på det?
På forhånd mange tak :-)
Ha’ en go’ dag.
Venlig hilsen fra os ;-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
Viden om børn:
Diarré
Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.
Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet