Svar: 10 mdr. og skal pludselig spise om natten
Kære Ermelin
Desværre er det ofte sådan at børn netop i forbindelse med sygdom får vendt op og ned på de ellers så gode vaner og rutiner og det lyder bestemt også som om det er det, der er sket hos jer.
Du har gjort dig mange fine overvejelser og jeg er helt enig med dig i at netop hans store mælkeindtag har taget pladsen op for den mere mættende mad. Din beslutning om ikke at give flaske er derfor god nok. Jeg tror dog ikke du skal være så drastisk og gøre enten eller, men i stedet gå tilbage til metoden som jo fungerede tidligere.
Du skriver at han tidligere har fået 2 flasker dagligt og at han efter at du stoppede med flasken helt, tog 250 ml mælk på flaske om natten. Mit bud er derfor at du giver ham mad og mælk/vand af kop, så han spiser som han plejer og får noget mættende og så tilbyder ham flaske ...
... morgen og eftermiddag, som han tidligere trivedes med.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Han har højst sandsynligt haft et væsketab som han har skulle indhente, men det burde ikke tage flere dage at gøre dette og derfor er problemet nu nok at han har fået vendt lidt op og ned på det hele. Det kræver lidt tålmodighed fra din side at få tingene kørt ind i system igen og det er vigtigt at du lige i de nærmeste dage overvejer meget, hvad du giver ham at spise og drikke og hvormeget, samt på hvilke tidspunkter. Det er f.eks. uhensigtsmæssigt at du tilbyder ham 1 liter mlk om natten, da han så ikke vil kunne spise godt nok om dagen og I dermed fortsætter den uhensigtsmæsssige vane.
Så en balance i tingene og en portione tålmodighed er vejen frem og så skal han nok blive 'sig selv' igen. Dejligt at han i øvrigt er blevet rask nu. Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.