Annonce

Annonce

Brev:

Meget lille appetit


17. december 2014

Alder:
14 mdr.

Meget lille appetit

Kære Helen.

Vores lille søn startede i vuggestue for godt 2,5 måned siden og har siden da været rigtig meget syg. Tror ikke han har været der mere end een uge i træk inden han blev ramt igen. Mellemørebetændelse, lungebetændelse, influenza og forkølelse. Det har betydet at vi har haft svært ved både soverytme og madrytme, da sygdom har præget ham meget.

Når han er syg så sover han selvfølgelig mere, og mindre regelmæssigt og hans appetit svinder, og han har fået yougurt, grød og frugtmos når han ville have det.

Nu er han rask (dog pt på penicilin for mellemørebetændelse) og vi finder det rigtig svært at få rigtig mad i ham.

Oven i hatten var han lige gået over til 1 lur inden han blev syg denne gang, og nu svinger han mellem 1 og 2 lure igen, hvilket også gør det svært med mad rytmen synes jeg.

Jeg stresser helt klart over at han ikke rigtig spiser som han "skal" ift. dine bøger og planer. Ofte prøver jeg med flere forskellige ting hvis han ikke vil have det jeg starter med at servere for ham og det er lidt noget rod.

Jeg prøver at give ham mad på faste tidspunkter uafhængigt af hvordan han sover for at prøve at skabe lidt struktur men det kan være svært.

Fx sover han 11-13, og har så brug for en power senere. Ellers sover han 12-14 og kan holde sig til aften.

Derfor er det rigtig svært at beskrive for dig hvordan en typisk dag ser ud, for pt har vi ikke to dage der er ens. Og jeg tror måske det er medvirkende til hans manglende interesse for mad plus de strenge nætter hvor han er vågen 2-3 gange I op til halvanden time, somme tider længere.

Han er I vuggestue 4 gange om ugen. De dage står vi op lidt over 7 (på hjemmedage lidt senere hvis natten har været streng), og han får morgenmad omkring kl 7:30/8, her spiser han næsten altid godt. Så får han lidt brød og frugt kl. 9 I vuggestuen (spiser han vist ikke så meget af) og de spiser så allerede frokost kl. 10:30 (svinger meget om han spiser eller ej, kommer an på hvad de får).
Så ...


Annonce

... sover han lur og jeg henter ham ved 14 tiden. Når han kommer hjem giver jeg ham lidt at spise, fx. yougurt med drys, ostehaps, te bolle og/eller frugt. Her vil han som regel gerne spise lidt.

Jeg prøver at give ham lidt grønt kl. 17 men han er ikke meget interesseret. Han får agurk uden skræl eller orange peberfrugt, som han nipper lidt til. Så spiser vi kl. 18/18:30. Her er det pastaskruerne der trækker, derudover kaster han lidt med maden ☺

Her til aften har han spist lidt broccolisuppe først, og så laks med pastaskruer og sovs. Han kaster suppe og pasta I sig, men vil ikke have laksen (som han ellers spiste I går). Han virker dog stadig sulten, og han får tilbudt ostehaps, som han spiser to af?! Skal jeg så fortsætte med at tilbyde ham flere ting? Eller skal han ikke lære at spise det han får serveret?

Så får han natgrød kl. 19 efter hans bad, den spiser han et par skeer af. Og så hans elskede varme 100 ml. sødmælk på flaske inden han sover.

Jeg prøver at følge dine madplaner. Men mine spørgsmål er;

Hvis han nu fx ikke spiser frokost, skal jeg så bare springe den over og køre videre med resten af madplanen? Eller tilbyde ham den igen senere?

Hvis han ikke vil have det jeg har lavet, skal jeg så prøve med andre ting? Hvis han ikke spiser bollen, skal jeg så lave yougurt eller ostemad eller…?

Hvis han ikke vil have maden, så kan jeg vel gøre det værre ved at “presse” ham? Skal han bare have lov til at komme ned og lege eller skal jeg blive ved med at prøve?

Han er hjemme fre-søn, skal jeg følge vuggestuens rytme eller kan jeg give ham frokost lidt senere?

Han er en meget pivset dreng, som kun vil sidde på sin mors eller fars arm. Jeg har på fornemmelsen at han har brug for mere struktur, men jeg sidder lidt fast og ved ikke hvordan jeg får bedre struktur på.

Det blev et meget langt brev! Håber det giver mening og at du kan give nogle råd på hvordan vi får lidt mere I vores lille dreng.

God jul!

Venlige hilsner
Vilhelms mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far

Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Hormonbehandling

Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.

Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.

Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annonce