Brev:
Opdragelse og søvn - 2 år, 10 mdr.
Kære Helen.
Min kære datter Agnete som er næsten 2 år og 10 mdr. Hun er startet i børnehave her den 1. december. Hun er glad, afbalanceret og viljestærk. Det er ordene hun fik med fra dagplejetiden.
Jeg er alene med hende og må nok indrømme at jeg er den eftergivne opdrager. Jeg har svært ved at få sat grænserne og det hænger selvfølgelig sammen med at jeg selv har været opdraget med frygt og trusler. Jeg kan godt mærke at det slider på mig at være eftergivende og ikke have faste grænser.
Men på et punkt er jeg ret nøjagtig og det er ved sengeritualet. Jeg bruger maks en halv time på putning. Vi går op på Agnetes værelse kl.19, hun kommer op i tremmesengen. Vi læser eller synger. Hun er ikke altid interesseret i det, har alt muligt andet i hovedet og er ofte ikke faldet til ro når hun når op i seng. Jeg synes ikke jeg har held med at få ro på hende. Jeg ligger oftere og oftere bogen eller sangbogen væk, når hun ikke hører efter og ikke fokuserer. Nogen gange får hun en række pixibøger og vil gerne kigge i dem. Så siger jeg godnat og går ned. Uanset om hun ligger og læser i bøger eller er blevet puttet, så brokker hun sig over at skulle sove. Hun kalder og hyler påtaget og finder på undskyldninger for at jeg skal komme op. Jeg har som regel stået neden for trappen og fortalt at hun skal sove, men har ...
... læst at du mener jeg skal sige hun skal slappe af. Jeg undre mig over at hun bliver ved, hun har gjort det her i månedsvis. Hun fortæller ikke at hun er bange. Men nogen gange vil hun ikke sov/har ikke lyst. Det har hun fortalt en enkelt gang.
Både i denne situation og i andre situationer har jeg svært ved at finde måden at gøre tingene på. Skal jeg svare min datter hver gang hun kalder på mig eller græder påtaget?
Jeg mangler alternative måder at sige fra på også i andre sammenhænge for jeg kan mærke jeg har et mønster med allerede inden jeg svarer, som handler om at tænke at jeg ikke kan finde en god måde at gøre det på og så bliver jeg noget mere hård og kontant og det hjælper bestemt ikke på noget som helst. Hvor meget kan et barn på næsten 3 år forstå?
Jeg har fx svært ved at få hende til at tage overtøj på om morgenen, hun vil hellere putte i dynen. Hun vil ikke have skiftet en ble og det har resulteret i flere kradsemærker i ansigtet og generelt er det det hun gør, når der er noget hun ikke vil, som jeg siger hun skal - så kradser hun mig. Jeg har fortalt hende mange mange gange at hun kan sige at mor er dum i stedet, men ligemeget hjælper det, hun river mig.
Så jeg leder både efter generelle råd og specifikt en forholden sig til om jeg håndtere sengeritualet ok.
Kærlig hilsen
Agnetes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Akupunktur
Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.
Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.
Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.