Svar: Kun sut om natten?
Kære mor
Tak for dit brev og dine mange tanker:) Jeg tror, du har helt ret, når du fornemmer, at jeres datter bruger sutten til at koble fra og skifte situation, når hun bliver hentet. Det er tydeligt, at sutten har en god virkning her, og hun ved, at når mor kommer, så er det okay at sidde lidt, få sutten og mødes på den måde - men når du ikke er der, så skal den ligge på sin plads. Og jeg synes, det lyder helt okay, at hun lige nu får lov til at få sutten, når du henter hende.
Af hensyn til hendes tænder og også hendes sprog, så er det dog en rigtig god idé, hvis I kan holde fast i at sutten i løbet af eftermiddagen og aftenen ikke skal være i munden hele tiden. Måske kan I hjemme finde en fast plads til den, så hun hovedsageligt får den, når hun skal sove. Det er vigtigt, at hun ikke taler med sutten i munden, og at I beder hende tage sutten ud, når hun taler. Ligesom I skal være opmærksomme på, om hun bruger sutten så meget, at hun kan få suttebid.
Når hun nogle gange viser behov for sutten, så prøv om I kan aflede hende, tilbyd hende f.eks. noget at spise, mad at sutte på og gumle på, noget at drikke osv. som alternativ, så ...
... hun "glemmer" sutten lidt og kommer videre uden at få sutten hver gang:)
For nogle børn er sutten en kær ven, og de har rigtig svært ved at skulle slippe den, og for andre børn er sutten pludselig ikke interessant, og de giver den gladeligt væk til julemanden, hænger den på suttetræet eller lignende. Her er børn så forskellige, og hvordan jeres datter reagerer må tiden vise - måske går det ligesom med brystet, og så er det rigtig fint at lade tingene gå af sig selv og ikke presse noget igennem, hvor de så ender med utrøstelighed…
Jeg tænker derfor, at det vil være rigtig godt, at holde fast i at sutten ikke begynder at blive brugt ekstra, at hun får den, når hun tydeligt har behov for den, men at I derudover naturligt forsøger at vænne hende fra, at skulle have den hele tiden. Og så må I se hvad tiden bringer.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis tandlægen siger, at hendes tænder begynder at tage skade, så skal I naturligt af med den hurtigt, men hvis det ikke er tilfældet, så vil en langsom nedtrapning naturligt være helt okay:)
Håber du kan bruge disse tanker lidt videre og ønsker også alt det bedste til jer og jeres lille familie :)
Og rigtig god jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder