Svar: Sutteafhængighed
Kære bekymrede mor
Tak for dit brev og fine beskrivelse af alle dine tanker :) Der er ingen tvivl om at jeres børn er meget forskellige og derfor kan det, der virkede hos storebror, ikke altid overføres til lillesøster - hun er sin egen og skal derfor have tingene på en anden måde. Og det lyder faktisk ikke helt som om, at hun vil kunne forstå og følge en aftale om, at sutten bliver afleveret og i stedet får hun så en gave i Toys R Us… Hun vil jo klart foretrække sin sut fremfor at få et stykke legetøj, for sutten er for hende en kær ven, som har fulgt hende altid og sin kæreste ven går man naturligt ikke af med. Det er bestemt ikke hendes ønske, men jeres ønske og det vil hun naturligt ikke acceptere.
Jeg tænker derfor, at det i forhold til jeres datter måske vil gå bedre, hvis I kan trappe gradvist ud af sutten og lade hende være en aktiv del i processen. Det vil for det første være rigtig godt, hvis hendes sutter kan have en fast plads. Her kan hun selv være med til at lægge sutten og så ligger den der, indtil hun skal ...
... sove og har brug for den igen. Hun skal kunne stole på at I ikke fjerner sutten. I starten vil hun naturligt tage sutten og putte den i munden flere gange i løbet af dagen, men så husker I hende på at sutten skal lægges på sin plads og hjælper hende til at lægge den der igen.
Og så skal sutterne kasseres en af gangen i takt med at de bliver gamle, mørnede, klistrede. Og igen skal hun være med i processen. I skal vise hende at sutten er i stykker, at den ikke dur mere og at den derfor må smides ud - og hun skal selv komme den i skraldespanden. Så hun langsomt siger farvel til en sut af gangen. Og I køber naturligt ikke flere sutter. Og når I på et tidspunkt når til sidste sut, så kan det godt være at den skal byttes til en gave i Toys R´Us, men så er det for at få hende over den sidste lille hurdle, at sige det sidste farvel, hvor hun selv har været med i hele processen og stille og roligt er blevet klar til netop at sige farvel til sutten…

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber I kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke:)
Og rigtig god jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Laktulose
Laktulose er et middel, som bruges ved hård mave. Hvis du oplever, at dit barn ikke kan komme af med sin afføring, afføringen er knoldet og hård, måske virker dit barn til at have smerter i forbindelse med, at det skal have afføring - så kan læge eller sundhedsplejerske anbefale dig, at du giver dit barn laktulose.
Laktulose drikkes, og kan f.eks. gives til baby på en ske. Laktulose virker ved at binde vand i tarmen og derved blødgøres afføringen, så barnet lettere kan komme af...
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.