Annonce

Annonce

Svar: Dårlig søvn - 7 mdr.


10. december 2014

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Maria

Tak for dit brev :)

Det lyder som om at I har masser af se til med en pige på 19 måneder og en dreng på 7 måneder og jeg kan godt forstå, at du gerne vil have lidt nattesøvn:)

Hvordan natten forløber hænger meget ofte sammen med dagens forløb. Det betyder, at det naturligt spiller ind, hvornår og hvor meget jeres dreng sover i løbet af dagen, hvad tid han sover osv. ligesom det også spiller ind hvornår han er aktiv, hvad han spiser af mad, tidspunkter han spiser på osv. Så for at få så god en nat som muligt, er det derfor nødvendigt, at du ser på hele dagens rytme og det er her rigtig fint, at du allerede er opmærksom på, hvor meget han sover om dagen:)

Gennemsnitligt vil han have behov for at sove ca 14.5 time i døgnet. Ofte fordelt sådan, at han sover 2 lure om dagen, - en formiddagslur og en middagslur af ialt 3-4 timer og så en nattesøvn på 10-11 timer alt efter, hvor meget han sover om dagen. Det lyder som om at jeres dreng gerne vil sove lange dagslure, og det må han naturligvis gerne - det vil således være rigtig fint, hvis han sover 4-4.5 time om dagen og en nattesøvn på ca 10 timer.

Det vil være rigtig godt, hvis du kan arbejde på at han starter dagen til fast tid hver dag. Det vil sige at han f.eks. altid kommer op kl 7 og er klar til at spisemorgengrød kl 7.30. Jo mere ens dagen starter, jo større sandsynlighed for at formiddagslur, frokost, middagslur osv. passer sig ind resten af dagen.

Han har brug for mange måltider hele dagen igennem og det vil være ...


Annonce

... rigtig godt at arbejde på at han får 2 grød måltider og 2 grøntsagsmåltider og derudover frisk frugt og frugtmos som mellemmåltider. Han skal tilbydes vand af kop og tilbydes fire flasker i døgnet og jeg anbefaler at de 4 flasker ligger tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften.

Mit forslag til en dagsplan ser derfor således ud:

Tidlig morgen 05: Flaske og sover videre

Morgen 7-7.30: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9: Frisk frugt i hånden at gumle på selv samt frugtmos, vand af kop.

Puttes til formiddagslur uden flaske og må her gerne sove 2 timer

Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker i hånden, agurk eller lignende, vand af kop.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Flaske og puttes til middagslur ca 13.30-14 og må også her gerne sove 2 timer

Eftermiddag 16-16.30: Tilbydes flerkornsgrød med frugtmos som topping, frisk frugt hånden at sutte på selv, vand af kop.

Aften 18-18.30: Aftensmad, udgangspunktet er mere og mere familiemad: Kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, sovs. Børnevenlige retter er f.eks. ris med rødspætte eller boller i karry. Vand af kop.

Flaske og puttes til natten ca 20.30

Sen aften 24: Flaske

Jeg håber at ovenstående dagsplan og beskrivelse giver lidt idé om, hvad du kan forvente af jeres lille dreng nu og hvordan en dag kan skrues sammen, så det fungerer for både ham og jer - og så nætterne også kommer til at fungere bedre:)

Rigtig meget held og lykke og rigtig god jul:)

Glæder mig til at følge jeres lille familie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...

Læs mere i Babylex

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce