Annonce

Annonce

Svar: Forkølet og vil ikke have flasken


28. november 2014

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære mor til 2

Tak for dit brev :)

Det er rigtig vigtigt, at du hjælper din dreng med at få renset næsen, så han har så frie luftveje som muligt - og gerne inden han skal spise. For når han skal sutte på flasken, så skal han naturligt trække vejret gennem næsen og det kan han ikke, hvis næsen er stoppet.

Saltvandsdråber morgen og aften er fint, men prøv om ikke det også kan hjælpe at dryppe hans næse før flasken inden middagsluren. Brug gerne en næsesuger, som du kan købe påapoteket eller i større supermarkeder. Det er en lille ballon med en stift. Tryk ballonen sammen, sæt spidse op til næsen, slip ballonen og snottet suges ud. Prøv et par gange, så du får det hele fjernet.

Prøv også om du ved at kilde din dreng lidt under næsten f.eks. med snippen af en stofble eller me lidt vat, kan få ham til at nyse. Når han nyser, så renser næsen sig selv…


Uldundertøj, hævet hovedgærde osv. Det er alt sammen super!

Der sker ikke noget ved, hvis han ...


Annonce

... indtag af mælk ikke er så stort i et par dage, det vigtigste er at han får væske nok. Du kan fortsat komme mælk i og på hans grød og mos. Du må også gerne give ham lidt tykmælk yoghurt eller lignende - det kan være rart at spise, når man ikke er helt frisk og så får han lidt mælk på den måde.

Det vil være fint med 3 flasker modermælkserstatning i døgnet - f.eks. inden middagslur, aften og sen aften. Og derudover må han faktisk også gerne få lidt te - koffeinfri te, der findes flere typer men f.eks. kamillete. Nogle gange vil børn hellere drikke lidt te end mælk, - det kan være at ha har lidt kvalme og så kan lidt kogt vand/te nogle gange være rarere.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Generelt bør flasken bruges til modermælkserstatning og ikke til te eller andet. Men når han ikke er helt rask, så er væskeindtaget vigtigst. Du kan derfor godt prøve med te i flasken - men ellers er det bedst at give ham te af en kop eller tudkop.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hår - babys hårpragt

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse, længde og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår, som er udviklet, da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det hår, som...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce