Brev:
Ikke falde i søvn om aftenen
Hej Helen
Tak for en god og brugbar brevkasse!
Vi har siden vores datter var 6 uger (nu 10 uger) haft problemer med at putte hende om aftenen. Det er desværre nogle opslidende seancer med ofte megen gråd på alt mellem 1,5-3 timer.
Indtil hun var 6 uger ammede jeg hende liggende i vores seng og vi flyttede hende så derefter over i sin vugge, hvilket for det meste fungerede uden hun vågnede. Alternativt sov hun i vores seng fordi jeg faldt i søvn under amningen.
For en måneds tid siden begyndte hun pludselig at blive urolig og begynde at græde ved brystet når vi lå i sengen, dog først efter en halv times tid hvor hun var faldet i søvn eller i hvert fald tæt på.
Så havde vi pludselig den udfordring at finde en ny metode at få hende til at falde i søvn på og vi forsøgte med at bære hende rundt (hun vil kun bæres på skulderen, ikke glad for at ligge i favnen), vugge i barnevogn, slyngevugge, diverse hvid lyd. Ja sågar været ude at køre bil 2-3 gange som nødløsning - oftest har det lykkedes os at få hende til at sove (efter en del gråd,) hun er dog vågnet allerede efter 5-20 min igen.
Indimellem endte de lange aftener alligevel ...
... med at hun endelig fandt roen ved mit bryst i sengen - ofte et godt stykke over midnat.
De sidste 4-5 dage er hun igen begyndt at kunne ammes til ro i sengen - dog stadig ret sent ved 23-tiden. Vi har dog inden da alligevel forsøgt at lægge hende i barnevognen efter amning - idet hun falder i søvn i denne til hendes dagslure (oftest 2 stk a 2,5-3 timer.) Men hun græder højt fra det sekund vi lægger hende i barnevognen. Kan det passe hun kan mærke at nu er det sengetid og derfor helst undgå at falde i søvn for ikke at gå glip af noget?
I løbet af natten sover hun OK og falder i søvn efter amning uden gråd. (Ammes 3-4 gange i løbet af natten.)
Om dagen er hun glad og opmærksom, tager på som hun skal. Jeg ammer fuldt ud.
Mine spørgsmål til dig er:
- Hvorfor er det så svært at få hende til at sove om aftenen, når det går ok om dagen?
- Skal jeg bare fortsætte med at amme hende i søvn i vores seng så længe det fungerer?
- Hvis ja, hvordan kommer vi så videre derfra? Vi vil jo egentlig gerne kunne putte hende i sin vugge uden at det kræver vi også går i seng samme tid som hende.
På forhånd mange tak
Venlig hilsen
Tanja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Pethidin ved fødsel
Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.
Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.