Svar: Urater i Bleen
Kære Charlotte
Tak for dit brev, tillykke med den lille dreng og velkommen til :)
Ja, jeg synes faktisk at du skal kontakte din læge og fortælle, at der atter er urater i bleen. Selvom din drengs urin er blevet undersøgt en gang, og I har kontaktet en børnelæge på Skejby, så synes jeg det lyder relevant at drøfte det med lægen igen. Din mand kan tage jeres dreng til sin læge, hvis I er mest trygge ved ham/hende:)
Du fortæller, at din dreng har tabt sig eller ikke rigtigt har taget det på han skulle sidst sundhedsplejersken var på besøg. Urater i bleen kan godt være tegn på væskemangel, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at din dreng får væske/mælk nok.
Hvis du ammer vil det derfor være en god idé, at du forsøger at supplere med en flaske, før at øge din dreng indtag af mælk. ...
... Du kan naturligvis også forsøge at lægge hyppigere til brystet, men du ved jo aldrig præcist hvor meget han får hos dig - hvis du supplerer med en flaske, så ved du hvor meget han har drukket. Og lige nu er det vigtigt at sikre sig, at han får mælk nok.
Hvis du giver flaske, så skal du være opmærksom på, at han skal have mindst 1/6 af sin vægt i døgnet. Jeg ved ikke, hvad din dreng vejer, men hvis han f.eks. vejer 5400 gram, så skal han drikke 900 ml i døgnet. Fordelt på 6-8 flasker, så betyder det, at han skal drikke mellem 110-150 ml i hver flaske, altså hver 3 eller hver 4 time. Vejer han mere, skal han have mere mælk og hans væskebehov bliver hele tiden sat op i takt med at han vokser og bliver større.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Rigtig meget held og lykke med ham :)
- og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.