Svar: Overgang fra amning til sutteflaske
Kære C
Stort tillykke med den lille dreng og velkommen til :) Det lyder som om, at I har haft et par svære første måneder, men at det går lidt bedre nu og det er rigtig dejligt.
Du fortæller, at det er gået godt med Althera, men at I har måtte købe Nutramigen, da apoteket ikke havde Althera hjemme. Og det fungerer ikke rigtig godt med Nutramigen - ej heller selvom du har forsøgt at søde det med sukker, og du har naturligvis ret i at sukkeret bør trappes ud, så han ikke bliver ved med at få dette.
Jeg synes derfor, du skal bede apoteket om at bestille Althera hjem, så I kan gå tilbage og give jeres dreng dette. Du kan også bestille det hjem via nettet.
Er næringsmæssigt og i forhold til at forebygge allergi, så er begge disse erstatninger rigtig gode - men smagsmæssigt kan der godt være forskel, for modermælkserstatning smager meget forskelligt, og det kan netop godt være smagen, som jeres dreng reagerer lidt på. Derudover så er det sådan, at hvor modermælk smager forskelligt alt efter hvad mor har indtaget af mad, så vil modermælkserstatning smage af det samme - og nogle børn har derfor brug for, at man nogle gange varierer lidt mellem de forskellige produkter, fordi de "kører lidt træt" i smagen. Så at gå tilbage til Althera tænker jeg kan være et forsøg værd.
Derudover skal I overveje, om han vil have brug for at drikke af en anden type sutteflaske. I fortæller, at han har tendens til at sluge meget luft og her kan valget af flaske (og flaskesut) nogle gange gøre en forskel. Det kunne f.eks. være "Dr. Brown by Nova Care", der er en anti-kolikflaske eller "Medela Calma" - der er lavet, så de bliver lettere for barnet at skifte mellem bryst og flaske.
Jeg kan ikke helt ud af dit brev gennemskue, hvor meget du ammer og hvor meget du giver flaske og ej heller, hvad du tænker omkring ...
... amning fremover. Hvis du har lyst til at gå over til fuld flaske, er det naturligvis helt okay - modsat, hvis du stadig gerne vil amme, så vil det være nødvendigt, at du stimulerer brystet og sandsynligvis begynder at bruge en brystpumpe, for at få vist dit bryst, at der er behov for mælk og produktionen dermed sat op igen. Det er dog vigtigt, at du mærker efter, hvad du har lyst til og overskud til - det er langt bedre at give flaske og have en glad mor, end at amme og mor er ked af det, fordi det er for hårdt:)
Hvis og når du lægger ham til brystet, så kan det også nogle gange være en god idé, at du starter med at malke lidt ud, så du får brystvorten trukket frem og får mælken til at løbe og så lægger ham til - på den måde kan du hjælpe ham til at spise mere ved brystet og være mere tilfreds ved brystet.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Vær også opmærksom på at nogle børn ikke protesterer mod bryst og flaske, men mod at blive holdt for tæt og især mod, hvis du har din hånd under hans hoved, for så kan han føle det som et pres… Prøv derfor at lægge dig ved siden af ham, når han spiser - når han ligger ned, så er han ude af din favn og hovedet er frit fra dine hænder. Eller prøv at give ham flaske, hvor han halvt sidder, halvt ligger foran dig, med ryggen mod dine lår (du kan stemme fødderne mod kanten af sofabordet), så han ligger og kikker på dig, imens du giver ham flaske. På den måde har I stadig tæt kontakt, men uden at han føler sig presset på sit hovedet…
Lad også far prøve, når han er hjemme. Far dufter ikke er mælk og det kan nogle gange gøre det lettere for jeres dreng at koncentrere sig om at spise af flasken…
Håber du kan bruge dette lidt videre og jeg glæder mig rigtig meget til at følge jeres lille familie fremover. Det er rigtig dejligt, at du har fulgt med på sidelinjen og nu selv har fået lyst til at skrive til mig :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.