Svar: Kløe i endetarmen
Kære Stine
Jeg synes, det vil være en god idé, at I drøfter jeres drengs problemer med kløe i endetarmen med jeres læge. Det har efterhånden varet længe nu, og selvom det bliver bedre, så er han stadig generet af det - og hans kløe har flyttet sig op til at være i tarmen og ikke omkring anus - jeg synes det er relevant, at spørge lægen til råds.
Du har tidligere fortalt, at I alle er blevet behandlet for børneorm, også selvom man ikke så tegn på orm, mere som en sikkerhedsforanstaltning. Og det lyder fint. Det vil ofte også være sådan, at det netop klør om aftenen eller om natten, hvis man har orm, og det er jo ikke tilfældet hos jer. Ikke desto mindre, vil det være relevant at tale med lægen om, hvorvidt det kan være børneorm og der er brug for en ny kur…
Har han fået taget afføringsprøver? Jeg lærte som sygeplejerske, at man altid skulle tage tre på ...
... hinanden følgende prøver - og jeg synes det vil være relevant, at I taler med lægen om, hvorvidt det vil være relevant med afføringsprøver fra jeres dreng.
Hvad med svamp? Han kunne måske også have en svampeinfektion…
Og blødningen fra hans endetarm, når han bliver tørret - kan I se om han har en rift eller om han måske har en hæmoride? Det er vigtigt at finde ud af, hvorfor han bløder og få det behandlet rigtigt.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis han har en svampeinfektion, så skal dette behandles med f.eks. Brentan. Hvis han har en hæmoride, så kan dette behandles med en hæmoridecreme og evt. noget lokalbedøvende - og her hjælper inotyol og locoid derfor ikke..
Så mit råd er, at I ringer til lægen og drøfter situationen, for at finde ud af, hvordan I kan hjælpe jeres lille dreng - det må være meget ubehageligt for ham.
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Citrusfrugter
Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.
Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.