Brev:
Søvn hysteri
Kære Helen,
Vi håber du kan hjælpe os i den rigtige retning, desperationen har meldt sig herhjemme.
Vores datter er 9½ mdr, sund og rask, født til tiden, glad og livlig om dagen. Følger fint sin motoriske udvikling og trives godt.
I de første 3-4 mdr af hendes liv var hun et rigtigt luksusbarn ang søvn. Hun sov fint om dagen og om aftenen blev hun lagt i sin lift, fik sunget en sang, og lagde sig derefter selv til at sove. Vi hørte først fra hende igen når hun skulle have mad, og var til tider nødt til at vække hende for dette.
Fra den ene dag til den anden, begyndte hun at stikke i hysterisk gråd, når hun nærmede sig sin seng. Vi havde dengang en slyngevugge, som hjalp meget, og hun faldt i søvn i den, og kunne så bæres i tremmeseng efter sent aftenmåltid.
Vi flyttede så i hus da hun var ca 5 mdr.
Hun sover nu ude om dagen, og det er helt uproblematisk. Hun falder selv i søvn, og sover nogle gode lure. Hun sover to lure, ca 3-3,5 timer i alt.
Vi begyndte at indføre en fast putterutine, med skift til nattøj, flaske, godnathistorie og i seng. Det er altid gået rigtig fint indtil sengdelen. Hun er glad og meget ...
... træt, men idet hun får øje på sengen begynder hun at græde. Det gælder både hendes egen, vores, eller barnevognen. Det er fuldstændig hysterisk gråd. Hun kan med besvær trøstes på armen, men så snart man nærmer sig sengen igen starter det forfra. Hun har til tider grædt så meget, at hun har kastet op!
Vi har prøvet at putte tidligere, putte senere, putte i vores seng, lys tændt, lys slukket, musik, ingen musik, hånd på hovedet, på maven. Vi har prøvet 4 uger med op og trøste, godnat og ned igen, uden nogen som helst bedring i den tid det tog. Det eneste vi aldrig har gjort, er at lade hende ligge og græde selv, det synes vi ikke man skal når man er spæd.
Der er ikke noget med ørerne. Det virker på os, som hysteri omkring det at skulle sove om aftenen. Det veksler i intensitet, for tiden tager det 1-3 timer at få hende til at sove, og så vågner hun gerne efter et par timer og starter forfra.
Hjælp. Jeg arbejder nu, og far er på barsel. Det går meget hårdt udover hverdagen, da vi ikke har nogen voksentid sammen, og jeg bliver mere og mere klatøjet på arbejde.
Hvad kan vi gøre?
Med venlig hilsen
Den trætte desperate mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.
Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.