Brev:
Senere i seng - igen
Kære Helen.
Min datter er begyndt at gå senere i seng igen, den er ca 21, her til aften 21.15. Jeg har forsøgt at putte hende tidligere, ved 20-tiden, som jeg har kunnet siden hun var 14 mdr, men der er hun slet ikke træt nu.
Mon der er en naturlig forklaring på det?
Hun sover som hun plejer om dagen, max 1 time hjemme og måske 1,5 i vuggestuen. Op mellem 6 og 7, hvor hun som regel vågner af sig selv (og stadig mange gange om natten, hun har også stadig mareridt eller bliver bange for mørket, så der er gerne en vågentid på en halv til hel time om natten også).
Kærlig hilsen H
Tillæg: Jeg skrev et indlæg i brevkassen i går, men er i mellemtiden kommet i tanke om forklaringen. Det er da pga skiftet til vintertid. For det begyndte søndag aften for en uge siden. Jeg skulle da have puttet ...
... hende kl. 19 i stedet for 20 som jeg plejer og så gradvist rykket det lidt frem. I stedet er hun nok blevet overtræt (for hun udviser stadig sjældent træthedstegn) og har nu i den forløbne uge vænnet sig til at når hun kom op og protesterede og græd så kom hun med ned i stuen igen indtil ca 1 time senere, hvor hun så var træt. Men det har jo så været svarende til 2 timer senere. Ups.
Jeg tænker, at jeg i dag vil putte hende, når hun er træt, og det er så nok ca kl. 21. Og så gradvist rykke det lidt tilbage til jeg forhåbentlig lander på ca kl. 20 igen, men at jeg tager et par dage hvor hun puttes hellere lidt senere men uden at hun kommer med ned igen, så det bliver en succes, og så derefter rykker det lidt. For i dag prøvede jeg kl. 19.30, men det duede jo slet ikke, så mon ikke det andet er bedre?
Kh. H
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Sko
Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.
Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.