Svar: Kort lur
Kære Marlene
Tak for dit brev:)
De fleste børn er mellem 12-18 måneder, når de begynder at kunne nøjes med kun en lur dagligt og overgangen kan være rigtigt svær - og det lyder lidt som om, at det er der, I er lige nu…
Det lyder som om, at jeres datter nogle dage nok vil have glæde af at få en lille formiddagslur og de dage, hvor I kan mærke, at hun bare virker rigtig træt først på dagen, kan det faktisk være en god idé, at trille hende en tur eller lægge jer med hende, for at se om hun så vil falde i søvn. Det at hun får en lille ekstra lur om formiddagen vil måske gøre, at middagsluren kommer til at ligge lidt senere, men det vil være okay, da dagen så hænger bedre sammen for hende.
Nogle gange kan løsningen også være at lade hende sove længere om morgenen. Jo senere hun står op, jo bedre vil hun kunne undvære sin formiddagslur. Hos jer lyder det dog som om at hun altid vågner af sig selv og ofte kl 7.10, og det lyder således ikke som om, at der er så meget I kan gøre lige her - men hvis hun en dag, faktisk sover til kl 7.30-8, så lad hende sove det mere. Det vil hjælpe hende i denne overgangsperiode:)
I skal være opmærksomme på om hun begynder at falde i søvn omkring kl 16-17, fordi hun er rigtig træt. Hvis hun gør det, så er det uhensigtmæssigt, fordi det vil "æde" af hendes nattesøvn. I givet fald er ...
... det derfor bedre at lade hende sove den ekstra lur om formiddagen og så rykke middagsluren lidt.
Og så kan det også være en god idé at forsøge at forlænge hendes middagslur, så hun hjælpes til at sove en lidt længere lur midt på dagen. Nogle gange hjælper det, hvis du kan trille en lang tur med barnevognen og på den måde holde hende sovende. Andre gange vil det være bedre, at du f.eks. lægger dig sammen med hende i dobbeltsengen og giver hende ekstra nærhed og tæt kontakt, så hun med det samme hun er ved at vågne, mærker at du er der og ser at du sover og måske spejler sig i det og derfor kommer videre i søvnen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og så kan det også nogle gange hjælpe at lægge et bad ind i løbet af formiddagen før hun puttes til middagslur, ligesom frokost - kød, fisk, grøntsager osv. til frokost er vigtig og hun kan derudover få en banan og en kop lun mælk at sove på, når hun puttes til middagslur.
Og hvis intet af dette virker, så er der højst sandsynligt tale om en periode og hun vil stille og roligt nok begynde at sove lidt længere lur midt på dagen. Det at starte i institution om 1-2 måneder vil også kunne køre hende ekstra træt og det at blive puttet sammen med de andre børn vil påvirke hende, så hun begynder at sove mere i løbet af dagen… man har jo lov at håbe:)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Vådservietter baby
Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.
Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.
Overvej også, om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.