Brev:
Ammeproblemer
Hej Helen
Tak for dine meget brugbare svar på mine breve. Vi har fået skabt en god rytme, der dog stadig kræver en del af mig (holde vågen og forlænge søvnperioden), men det er det værd.
Vores dag ser nogenlunde såden ud:
7.15 står op
7.45 havregrød, øllebrød eller 3 kornsgrød, vand af kop
8.45 d-dråber, Nexium og Movicol gives, mens han ligger på puslebordet
9.00 frugtmos og jerndråber ved bordet
9.15 puttes til lur ude i barnevogn - sover ca. 1,5-2 timer
12.00 grød eller grøntsagsmos med kød, rugbrødsbjælker, frugtmos, vand af kop
13.15–13.30 puttes til lur i vores seng i soveværelset. Jeg sover ofte sammen med ham (jeg kan sjældent få ham til at tage brystet inden, men han vågner ofte efter en time , hvor han ammes, og så sover han igen - så sammenlagt mellem 1,5 og 2,5 timer)
16.00 frugt, rugbrødsbjælker, evt. frugtmos, vand af kop
18.00 grøntsagsmos med kød/fisk, sveske- eller blommemos, vand af kop
19.30 ammes og puttes
22.00 vågner, trøstes og ammes (overvejer flaske)
Resten af natten forløber lidt forskelligt. Han vågner omkring midnat, kl. 2.30 og så er han gerne ret urolig mellem kl. 3 og 5 hvor han kan vågne mange gange. Han vågner typisk ved 6.15-tiden, hvor jeg for det meste kan få ham til at sove videre. ...
...
Problemet er, at jeg har svært ved at få ham til at tage brystet, egentlig både dag og nat. Den bedste amning er kl 19.30 når ham puttes. Ellers ender det ofte med skrig og at han vender sig væk fra brystet. Om natten sutter han ofte 3 gange og så falder han i søvn, så jeg er ikke sikker på at det er sult der vækker ham mange gange.
Jeg forsøger at amme ham inden lurene om dagen, men det et svært, specielt om formiddagen. Jeg er i tvivl om ham får dækket sit mælkebehov. I dag har jeg nok forsøgt at lægge ham til 5-7 gange (i dagtimerne), men det er kun for alvor lykkedes kl. 11.30 efter hans formiddagslur og så da han skulle puttes til nat :-( Han vågnede så kl. 22 og græd. Det virkede ikke til at der kom nok ud af brystet (og han havde jo også lige tømt det da han blev puttet), så jeg gav ham 120 ml mme.
Jeg tror selv at min nedløbsrefleks er blevet for langsom for ham og at min mælkeproduktion er dalende. Det har jeg ellers ikke haft problemer med før:-(
Jeg vil rigtig gerne fortsætte med amning til han er 1 år, men lige nu har jeg svært ved at se at det kan lykkes. Jeg forsøger at drikke meget vand og sover lur hver eftermiddag sammen med ham og jeg synes jeg spiser godt og varieret. Har du nogle gode råd?
Mange hilsner
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.