Svar: Sitren/muskeltrækninger især v spisning.
Kære M
Tak for dit brev og meget fine beskrivelse :)
Børn kan sagtens lave forskellige bevægelser, bruge deres krop, fagter osv. på en måde, som kan se ud som "trækninger" og "sitren", uden at det behøver være farligt. Især med den alder din datter har nu, hvor hun bevidst kan gøre forskellige ting - både for at undersøge, lære f.eks. lyde - hun kan f.eks. virre med hovedet for at høre, hvordan lyden ændrer sig, bevæge sine hænder og fingre, for at finde ud af hvordan de fungerer og hun kan gøre forskellige ting, for at se, hvordan du reagerer på det hun gør. Og netop i spisesituationen kan smagen af mad, konsistensen af mad godt gøre, at hun har nogle fysiske reaktioner - MEN det er altid ...
... vigtigt at få undesøgt sitren og muskeltrækninger, og derfor er det rigtig godt, at du har bestilt en tid hos lægen - altid hellere få et tjekket en gang for meget:)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er altid meget svært at vide, hvad det er, du helt præcist ser, selvom du er rigtig god til at beskrive det - og jeres læge vil også have behov for at se det. Derfor skal du forsøge at have din telefon på dig hele tiden og filme det, når det sker - både ved middagbordet, på puslebordet og på gulvet. Det er rigtig vigtigt, hvis du kan vise jeres læge dine små filmklip, fordi det vil gøre det noget lettere at vurdere, hvorvidt det er noget, der skal undersøges nærmere:)
Håber du kan bruge dette lidt videre, stort knus og rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Overtøj til børn
Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.
Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.