Svar: Putter ting i munden
Kære Helle
Tak for dit brev :)
Det er som du skriver helt naturligt, at små børn kommer ting i munden. Din datter gør det, for at undersøge, lære og finde ud af - både hvad ting smager af, hvordan de føles, konsistens osv. men også for at undersøge din og andres reaktion. Der er rigtig meget læring i at undersøge med munden:)
Nogle børn gør det meget, andre gør det mindre og det kan være svært helt at vide, hvorfor nogen har et meget stort behov for at putte alt i munden. Ligesom der er forskel på børns suttebehov, så er der også forskel på hvor meget de undersøger med munden…
Du skal naturligvis prøve at stimulere lysten til at putte i munden med sut, puttedyr osv. så hun stimuleres den vej igennem. Også biderangler osv. kan stadig bruges, hvis hun vil have det. Og så må du prøve at stimulere hende mundmotorisk ved at tilbyde hende mad i forskellig konsistens og grovhed, ...
... jo mere hun får lov til at gumle og gnaske i ting du bestemmer, jo mindre vil hendes behov for at gumle i alt andet måske blive mindre.
Hun er for lille til at forstå, at det kan være farligt, og at hun kan få småsten og lignende galt i halsen - og det er en balance mellem at sige nej og fjerne det, og samtidig ikke give det for meget opmærksomhed. Hvis du viser det for meget fokus, så kan det forstærke hendes lyst til at blive ved og det er derfor godt, hvis du i stedet kan prøve at aflede hende og få hende på andre tanker:)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle børn har glæde af oral stimulation, som kan laves med forskellige børster/tandbørster. Der findes ergoterapeuter, som er uddannet i dette. Det lyder dog som sagt helt normalt for alderen, at jeres datter putter alt i munden… Også ting, som vi måske ikke altid synes er så gode for hende:)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.