Brev:
Slår sig selv
Kære Helen
Min datter er begyndt at slå sig selv de sidste par uger eller banke hovedet ind i ting.
Hun bliver så frustreret og kan ikke udtrykke det. Jeg prøver alt, hvad jeg kan at hjælpe hende, men det er lige meget hvad jeg gør, så er det forkert. Jeg skal ikke hjælpe hende, jeg skal ikke være der, hvis jeg er der, er det jeg gør forkert, og jeg må heller ikke gå væk. Når hun bliver ked af det, må jeg heller ikke tage hende op og trøste hende. I dag nikkede hun mig en skalle, da jeg tog hende op for at trøste hende. Hun vil en hel masse hele tiden og samtidig siger hun "nej, nej, nej, nej, nej" det meste af dagen. Så vil hun have appelsin, lege med kassen med bondegårdsdyr, feje med kosten osv, og det er fint, men lige så snart jeg følger hende, bliver hun vred og ked og jeg kan ...
... ikke regne ud, hvad der er galt. Hun gør det ikke i vuggestuen eller over for far, kun over for mig. Så er det lige, jeg skal minde mig selv om, at hun gør det over for den, hun er mest tryg ved. Men det føles godt nok ikke særlig rart.
Når hun gør det stopper jeg hende og siger, nej nej, ikke slå dit lille hovede og prøver at tage hende væk og op til mig, så bliver hun bare endnu mere vred, ked og hidsig. Jeg skal bare gå væk og det må jeg så alligevel heller ikke. Jeg prøver at sætte ord på og tale med hende om det men det gør det bare værre, afledning er bedre, så hvis jeg fjoller og gemmer mig og siger bøh, så er det ikke værre end hun ofte kan grine og så er det glemt- men hvordan søren kan jeg hjælpe hende og undgå det her sker? Det er MANGE gange på en dag lige nu.
Kærlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.