Annonce

Annonce

Brev:

7-årig der åbenlyst onanerer


28. september 2014

Kategori:
Alder:
7 år, 1 mdr.

7-årig der åbenlyst onanerer

Kære Helen,

I vores lille børnefamilie har jeg bl.a. en papdatter på 7 år, som efterhånden er ved at blive en stor pige. Jeg går rundt og kan ikke finde svar på, hvordan jeg takler denne situation bedst muligt, uden at bringe skam over pigen. Håber du kan hjælpe mig/min mand.

Pigen er begyndt at opdage, at det føles rart at pille ved sig selv. Først ved en form for massage apparat, som hun kørte uden på sine bukser tilfældigt en dag i stuen og stoppede, da dette nåede skridtet. Her sad hun så og blev helt salig. Vi grinte lidt, fordi det også var lidt komisk, idet hun tydeligvis ikke vidste, hvad hun havde gang i, men netop havde opdaget "en ny verden".

Men siden da er hun jævnligt begyndt at sidde med hænderne nede i sine trusser og bliver helt underlig i ansigtet, fordi hun jo faktisk er igang med at onanere. Jeg kan godt se, hvad hun laver. Men hun dækker sig altid under et tæppe, og tror derfor vi andre ikke kan se det.

Problemet er ikke, at hun er begundt at onanere. Jeg ved godt, at det er helt naturligt, og derfor skal hun ikke have at vide, at hun skal stoppe eller det er forkert. Det er jeg helt med på.

MEN problemet er, at hun gør det i rum med os andre, i stuen, i køkkenet og jeg frygter måske også når hun er ude andre steder blandt folk. Og det skal hun ...


Annonce

... selvfølgelig have at vide, at hun ikke skal.

Hun har også gjort det ved siden af mig i sofaen, hvor vi har siddet og puttet sammen til tegnefilm fx. Og det er meget ubehagelig for mig, fordi det går over mine personlige grænser. Jeg synes bestemt, at det er noget hun skal gøre, når hun er alene, fx i sengen på eget værelse, ikke når hun sidder i stuen sammen med resten af familien.

Så hvordan siger jeg/vi det til hende på en måde, så hun ikke føler skam ved det?

Jeg har enkelte gange spurgt hende: "hvad laver du...?" Fordi jeg simpelthen hen måtte sige noget for at få hende til at stoppe, da jeg sad lige ved siden af. Og for at vise hende, at det altså er synligt for os andre. Men jeg ønsker faktisk at i talesætte det på en ordentlig og respektfuld måde, så hun får at vide, at det er helt okay og ganske naturligt, men ikke noget man gør i rum, hvor der sidder andre mennesker.

Helt konkret kunne jeg godt bruge et eksempel på, hvordan jeg bringer det på bane. Skal det være en dag, hvor hun begynder på det, at jeg tager hende med "hånden i krukken", eller et helt andet tidspunkt, hvor vi laver noget andet, men jeg så drejer samtalen ind på det...??

Håber du kan komme med nogle bud på, hvordan jeg/vi kan få snakket med hende om det.

Mange hilsner
fra en usikker mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. oktober 2024 | Sovevaner | 8 år, 2 mdr.

8 årig med hjemve

Kære Helen Vores datter, som fyldte 8 år i august, har rigtig svært ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.

De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....

Læs mere i Babylex

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annonce