Brev:
Klynker hele tiden
Hej Helen,
Jeg har endnu et spørgsmål til dig og håber at du igen har god råd til mig.
Det sidste 2 uger har min dreng ændret sig og er begyndt at være helt umulig. Han har for et par dage fået en tand, inden han fik den kunne jeg ikke mærke noget på ham. Jeg forbinder ikke hans klynke med tandfrembruddet for han er begyndt at klynke for 2 - 2,2/1 uge.
Han vil de sidste 2 uger ikke sove om dagen og spiser gennem hele dagen. Den plan du har lavet som forslag til os er gået helt i stå. Nu er han begyndt at sove ved 20-21 tiden, vågner altid ved 4 tiden og spiser og er så vågen igen kl. 7. Så vil han ikke rigtig spise kun klat spisning hele dagen. Dog spiser han altid ved 18 tiden en stor portion mos.
Han har lært meget på det seneste. Han kan nu rulle fra ryggen til maven (ikke omvendt endnu) Han begynder at lave kravle bevægelser ved at får benene under numsen. Når han ligger på ryggen skubber han sig bagover. Det er vi selvfølgelig glad for men så er han også begyndt at ...
... klynke/græde meget. Han kan ligge på maven og lege, lige pludseligt begynder han at skrige højt ikke fordi han vil spise, skiftes eller holdes. Selvom vi tager ham op og sidde græder han. Kun hvis vi går rundt med ham stopper han. Da min ryg er dårligt er det utroligt svært for mig.
Min mand siger vi bare skal lad ham ligge og klynke "ellers vender vi ham til at han får sit vilje hele tiden" men jeg kan ikke lytte til at han klynker (meget højt), så bliver vi uenig og han sige noget med "du lære ham at være på hænder hele tiden". Jeg er bare i tvivl, vil jo ikke lad ham være ked af det, og nogen gange kan jeg se min mand pointe. Jeg har langt hår og han vil gerne hive i det og når jeg ikke giver ham lov græder han.
Det er lidt hvad vi gennemgår nu, så mit spørgsmål er om du har nogle gode råd til hvordan vi skal håndtager situationen? Han skal ikke har sin vilje hele tiden så han ikke græder, men omvendt han skal hele ikke græde fordi han ikke må noget.
Glæder mig til dit svar.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.