Brev:
2.5 år og bruger stadig ble
Kære Helen
Jeg har før skrevet om dette emne, men har lige brug for et par konkrete råd.
Vores dreng er nu 2½ år. Han bruger stadig ble hele døgnet. Vi har endnu ikke trænet renlighed, da vi ikke synes han har virket parat. Dog har han lidt i sommers fået lov til at rende rundt i haven uden tøj på.
Jeg tror ikke han endnu mærker når han tisser, men jeg har bemærket at han er begyndt at kunne mærke, når han skal lave stort. Så går han for sig selv og lukker døren, eller kravler ind under bordet, og kommer bagefter og siger han har lavet i bleen. For nogle dage siden snakkede vi så om at prøve at sætte ham på potten, når vi kan se han søger væk, og vi fornemmer han måske skal til at lave i bleen. Det har givet bonus en gang :-) Vi har også bestemt at sætte ham på potte inden han skal ud og lege, da han altid laver i bleen når han er ...
... ude.
Ellers kommer han på potte om aftenen inden bad, og også nogle gange om morgenen, men det er ikke tit der kommer noget i den. Når han har lavet i bleen, har vi af og til prøvet at fortælle ham, at han skal sige til når han skal prutte (på en kærlig og ikke bebrejdende måde), men så siger han: Nej, ikke prutte på potte. (han synes ellers det er hyggeligt, når han så sidder på potten.
Skal vi gøre noget anderledes?
Jeg venter mig, og går på barsel til december. Når jeg har fri har jeg overvejet at have ham nogle dage herhjemme, hvor han så kunne få lov til at gå rundt uden ble, og jeg kunne tage ham regelmæssigt på potte.
Vi er ellers rimelig afslappende omkring det, og ved at han også skal være parat til det, men hvis vi nu kunne hjælpe ham lidt. Han bliver jo rigtig glad og stolt, når der kommer noget i potten.
Venlige hilsner
Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.