Svar: Baby og søvn - 2 mdr.
Kære Anne
Tak for dit brev - og hvor dejligt at høre, at I diskuterer forskellige emner i mødregruppen:)
Børn er forskellige. Nogle børn er aktive, lærer ved at bevæge sig rundt, bruge sig selv fysisk. Andre børn er mere stille, studerer detaljen og vender hvert stykke legetøj sirligt. Nogle børn er tilbageholdende, forsigtige, skal lige se tingene an, før de siger noget, tænker meget over tingene, hvad de ser osv. Og andre børn er langt mere selskabelige, dristige, de kan virke ubekymrede og handler måske mere impulsivt.
Og ja - så er der også børn, som har rigtig svært ved at koble af overfor verden. Som suger alle indtryk til sig og som er meget opmærksomme på alt, hvad der sker - så de har ekstra brug for hjælp til ...
... at koble fra, når de skal sove. Hvor andre børn nyder at være, hvor tingene sker, fordi de så føler sig mere rolige, trygge og dermed bedre kan overgive sig til søvnen, når de skal sove.
At nogle børn således falder i søvn imens "de voksne sidder og snakker" og andre børn "skal hjælpes", tænker jeg derfor handler om, at børn er forskellige af temperament og har forskellig personlighed og derfor også forskellige behov.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Også store børn og voksne har forskellige behov, når de skal sove. Nogle har brug for ro, et helt mørkt værelse, lukket dør osv. Og andre sover bedst, hvis Tv´et kører, hvis der er lys eller hvis døren ind til værelset står åben…
Håber du kan bruge dette lidt videre, - og hils din mødregruppe fra mig:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.