Brev:
Knirken og søvn
Kære Helen.
Nu et spørgsmål til "lillesøster" L på 12 mdr.
Det er hendes søvn den er gal med. Hun sover sådan set om natten, men hun vågner gentagne gange - delvis i søvne - og knirker, piver, siger; "mmmmmmmmm," (brummende lyde). Det er alt mellem 5-15 gange pr. nat. Omkring 60 % af gangene kommer hun selv videre i søvnen, de andre gange har hun behov for hjælp. Problemet er bare, at vi ikke ved hvordan vi skal hjælpe hende?
Vi har prøvet at;
- give sut tilbage i munden
- putte dyne omkring hende
- give vand af kop
- give sutteflaske ( ammede til 10 mdr)
- sidde med hende og give tryghed
- og seneste tiltag... Tage hende med ind i sengen til os.
(Vi gør selvfølgelig ikke alle tingene på samme tid/samme nat)
Umiddelbart virker "det vi gør lige den nat" men kun kortvarigt. Der går ikke mere end 5-20-45 min, så knirker hun igen.
Det er ved at være hårdt. Hun virker ikke generet om dagen, af de mange opvågninger, men vi forældre er ved at være trætte. (Vi har en dreng på 29 mdr også). Lige pt har vi delt hende hver anden nat. Men det betyder, ...
... at vi som forældre ikke rigtig sover sammen lige pt, fordi den ene af os skal op så mange gange. Vi savner hinanden.
Om dagen sover hun 1 lur. Ca fra kl 10.30 og så omkring 2, 2,5 timer. Hun sover i barnevogn både hjemme og i vuggestuen. Der er INTET om dagen. Ikke et pip fra hende, og hun vågner oftest glad og pludrende.
Hendes seng er hævet. Hun har dræn og vi har lige fået tjekket ørerne. De er fine. Hun er ikke syg, har enkelte tænder på vej, men det er ikke dem der driller. (Vi har prøvet panodil og hun vågner stadig).
Vi har reguleret varmen/kulden i rummet, og ja... Hun ligger som en drøm. Hvorfor vågner hun så?
Hun bliver puttet mellem 18.45 og 19.15. Hun får en mme flaske, og falder selv i søvn. Samme aften/putteresultat hver aften. - Og så starter "showet" nærmest på klokkeslæt efter 30 min. Og så fortsætter det bare natten igennem.
Vi vurdere ikke, at hun er sulten, (over)træt, fryser, sveder ect. Egentlig tror vi det måske er en vane hun har fået sig?
Nå... Det blev langt. Håber du kan hjælpe os.
Kærlig hilsen
"den trætte mor og far".
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.