Annonce

Annonce

Svar: Søvnbehov på 16-17 timer ved 2 1/2 måned. Er det normalt?


17. september 2014

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære mor

Tak for dit brev:)

Det lyder helt normalt, at jeres lille dreng, har brug for at sove 16-17 timer i døgnet. Gennemsnittet ligger på 16 timer i denne alder. At der er tale om et gennemsnit betyder, at nogle børn sover lidt mere og andre lidt mindre. Og nogle børn har et godt sovehjerte, og det er der bestemt ikke noget i vejen med:)

Det du skal være opmærksom på er, hvordan han i øvrigt trives, og hvordan han virker. Han skal virke glad, og opmærksom, når han er vågen. Han skal have lyst til at pludre, være i dialog med dig, smile til dig, begynde at putte sine fingre i munden osv. Han skal også reagere på skiftning, når du lægger ham på puslepuden, protestere lidt osv. og må altså på ingen måde virke sløv, når han er vågen.

Deruover skal han spise nok. Det er vigtigt, at han ikke sover så meget, at han glemmer at spise. Det er vigtigt, at han får mælk nok, og han skal derfor spise hver 3-4 time, så han får 6-8 måltider i døgnet og hans behov for mælk og væske dermed dækkes. Han skal tage nok på, som tegn på, at han netop får mad nok og han skal have gode tunge tissebleer og blød, grødet afføring. Og så skal han gerne melde sig selv til måltiderne - han skal altså vågne op og vise tegn på ...


Annonce

... behov for mælk og ikke sove sig fra det hele.

Det er helt naturligt at han, når han ikke er ældre end han er, nogle gange kan være vågen i 2.5 time og andre gange ikke kan være vågen i mere end en time. Og det er rigtig godt, at I nu begynder at kende ham så godt, at I kan fornemme, at han om eftermiddagen har brug for en ekstra lur, for netop ikke at blive overtræt og dermed for ked af det.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes ikke det lyder som om at I overstimulerer ham, når han er vågen. I skal netop udnytte de vågne timer til at stimulere ham, pludre med ham, lægge ham på maven osv. så han er aktiv her, give ham mælk osv. og så putte ham til lur igen.

Hvis I på nogen måde oplever ham sløv eller er urolig for ham, så vil det være en rigtig god idé at få lægen til at lytte på ham, lytte på hjerte og lunger, tjekke hans nakke osv. for at sikre, at der ikke er nogen fysiologisk forklaring på, at jeres dreng sover meget - det vil ikke være hysterisk at bede lægen om et ekstra tjek, hvis I så er mere rolige ved det hele. Hellere få ham tjekket en gang for meget end en gang for lidt - men det lyder som sagt helt okay, at han lige nu sover, som han sover:)

Håber I kan bruge dette lidt videre og fortsat held og lykke med ham:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce