Svar: Længere middagslur
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det lyder som en god idé at arbejde på en lidt længere lur midt på dagen og det vil være rigtig godt, hvis jeres dreng kan sove mindst 1.5 time. For at det skal lykkes, må du meget gerne trille ham i barnevognen og det er rigtig fint, at du putter ham med flasken i den.
Nogle gange kan det hjælpe at lægge et bad ind mellem formiddagsluren og middagsluren. Badet kan trætte ham lidt ekstra og gøre at han så føler sig mere parat og har mere brug for luren.
En anden mulighed kan være at dele flasken i to - så du starter med at give ham mælk, herefter skifter ham, så han vågner op til dåd igen og så putter du ham med flasken, så han får mælk igen og måske spiser lidt mere. Det at dele flasken op med en skiftning og let opvågning imellem kan nogle gange gøre, at han så sover mere sammenhængende, når han endelig sover.
Derudover skal du naturligvis også være opmærksom på at han får mad nok og at ans puttetidspunkt er rigtigt. Rytmen for dagen - mere skemad (læs flere måltider), tidspunkterne skemaden ligger på osv. vil alt sammen ...
... spille ind på hans evne til at overgive sig til søvnen.
Og så er der jo lige det med den nuværende opvågning - umiddelbart lyder det som om at jeres dreng vågner rigtigt op, når han er vågen i op til 15 minutter, hvor han måske ikke vågner rigtigt op, når han kun virker vågen i et par minutter. Det betyder dog ikke, at han ikke stadig kan komme igennem de forskellige stadier af søvnen - for han falder sandsynligvis hurtigt ned i søvnen, når han falder i søvn igen. Det lyder som om at, når han først sover (altså falder i søvn anden gang), så sover han faktisk godt og kan godt sove en times tid. Og jeg fornemmer af dit brev, at når han så vågner her, så virker han glad og tilfreds:)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg vil derfor ikke være bekymret for at han ikke får den søvn som han har behov for, men stadig synes jeg, det er en god idé, at du forsøger at hjælpe ham til en længere middagslur, præcist som du jo gør - og måske kan mine forslag hjælpe jer til en kortere vågenperiode eller måske gøre, at vågenperioden helt kan undværes…
Håber dette er svar nok på dit spørgsmål, og at det hjælper videre på vej:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.