Brev:
Børnehavevalget
Kære Helen.
Også ved dette spørgsmål, skal du have ros og anerkendelse for dine brugbare og gode svar på mine og andres spørgsmål. Jeg læser din brevkasse og nyhedsbreve med stor glæde.
Denne gang skriver jeg til dig ang. vores søns daginstitution. Han har for ganske nyligt måtte skifte institution, da hans gamle vuggestue måtte lukke. Det var vi rigtig kede af, da vi var meget glade for hans lille institution. Nu er han sammen med de andre børn fra hans stue og gamle vuggestue flyttet til en større integreret institution i nærheden, som er organiseret sammen med den gamle vuggestue.
Som udgangspunkt er det fine forhold med større legeplads og indendørsrum med mulighed for fysisk udfoldelse samt en række gode rum til læsning, kreativ leg m.m. Personalet er vi også bekendt med fra tidligere, og vi er glade for og trygge ved dem.
Der er dog et men - for vi er som forældre ikke trygge ved ledelsen i den nye institution grundet den måde, lukningen af hans gamle vuggestue foregik på. Vi har været i dialog med dem om det sammen med nogle andre ...
... forældre og naturligvis er det hele fortsat nyt, men det skaber tvivl for os, om vores søn skal fortsætte i børnehave samme sted, når den tid kommer.
Vi prioriterer hans trivsel højt og vil naturligvis gerne, at han kan fortsætte med at have gode relationer til de børn, han allerede kender. Samtidig kender vi ham som et nysgerrigt barn, der også er god til nye mennesker - og er derfor ikke bekymrede for, at han ikke ville kunne danne nye venskaber i en evt. ny institution.
Der er naturligvis mange muligheder ift. børnehaver - og han har klart brug for et sted med plads til fysisk udfoldelse og samtidig mulighed for at dyrke fordybelse, sprog, kreativ leg m.m.
Kort og godt: man ved, hvad man har - men ikke hvad man får, når det kommer til daginstitutioner. Samtidig sidder vi med en følelse af, at han ville kunne få plads et bedre sted, hvor vi også har tillid til stedet. Og omvendt, er det groft sagt et spørgsmål om, at vi må bide vores manglende tillid i os - hvordan skaber man tilliden til ledelsen igen?
Mange hilsner
fra forældrene.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.