Svar: Vil ikke længere have sut
Kære Susanne
Tak for dit brev :)
Normalt anbefales det, at man forsøger at hjælpe barnet til at bruge en narresut og ikke bruge tommelfingeren. Dette fordi narresutten er lettere at komme af med senere hen - tommefingeren er der jo altid, og børn der sutter på tommelfinger vil kunne gøre det i årevis. Dertil kommer, at tendensen til overbid er større, hvis barnet sutter på tommelfinger.
Da jeres lille datter tidligere har været glad for sin sut, så er der altså god mening i at forsøge at få hende til at tage denne igen og netop som du gør - forsøge at udskifte ...
... tommelfingeren med sutten, når hun sover. MEN, når det er sagt, så er det jo bestemt ikke alle børn, som er glade for at bruge sut. De foretrækker den ægte vare - brystet - og det der nok minder mest om brystet - tommelfingeren…

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan forsøge med en ny sut - evt. en større, da hun jo er blevet større nu. Du kan også prøve med en sut i en anden facon eller en sut i et andet materiale. Hvis hun er vant til silikonesutter, vil hun måske blive glad for en sut i latex/naturgummi - eller modsat. Og hvis det ikke lykkes, så må det være sådan:)
Fortsat held og lykke med hende :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Bøvse
Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.
Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.
Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.
Spædbørn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.