Svar: Motorisk udvikling 5 måneder
Kære mor
Tak for dit brev og meget fine beskrivelse af din lille dreng, og hvad han kan:)
Når man taler om, hvornår børn skal kunne hvad, så er de normale rammer meget vide. Nogle børn er hurtige motorisk og bevæger sig meget omkring, andre børn er senere motorisk og ligger mere stille - og det er helt okay. Det vigtigste er, at barnet udvikler sig, at du kan fornemme, at der hele tiden sker noget - og din dreng, lyder til at være rigtig godt med både motorisk og mentalt:)
Det kan godt være, at din dreng ikke helt har fundet ud af, hvordan man triller - det lærer han nok:) Han er dog rigtig god til at løfte sine ben og få fat i sine tæer og kan også flytte legetøj fra hånd til hånd - der er mange børn, som ikke kan dette før 6 måneders alderen, så her er han faktisk lidt forud:)
Du beskriver også en dreng, som smiler rigtig meget, og som pludrer med jer og med sit legetøj - og det er super godt. Måske er han allerede begyndt at pludre i forskellige lydstyrker, begyndt at lave spytbobler med læberne eller lignende - så er han rigtig godt igang her og bruger derfor en del af sine ressourcer på at kommunikere, lege med og øve lyd. Det vil ofte være sådan, at børn i perioder koncentrerer sig mere om det ene end det andet, og derfor kan man godt opleve, at de i nogle perioder snakker rigtig meget og i andre perioder bruger sig ...
... selv mere motorisk.
Det er rigtig godt, at du har meldt jer til babymotorik og jeg er sikker på, at han vil være fint med - men prøv at lade være med at sammenligne. Jeg ved godt, at det er svært og at alle mødre sammenligner deres børn, men som du selv skriver - hvad vil du gøre ved det, hvis han ikke triller? Du gør jo netop alt det du kan ved at lege med ham, gå til babymotorik med ham osv. og så kan du ikke gøre mere:)
Jo mere du kan tumle med ham, jo bedre er det. Vi har inde i øret en snegl, hvor der er væske i og den har betydning for vores balance. Det er vigtigt at få sat gang i de væsker, når man skal stimulere børn motorisk og derfor skal børn vugges, drejes, rulles med, vendes på hovedet, gynges osv. fordi de derved får styrket deres motorik. Og jeg er sikker på at du til jeres babymotorik-hold vil få en masse idéer til hvordan du kan tumle med ham.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg er på ingen måde bekymret for din lille dreng - den beskrivelse du giver af ham lyder som en rigtig sød, dejlig 5 måneders dreng, som stortrives og som udvikler sig rigtig fint i alle retninger.
Jeg har skrevet bogen "Helens bog om dit barns udvikling" - jeg tænker at den måske vil hjælpe dig lidt og give dig lidt idé om, hvad han skal kunne, hvordan han oplever verden og hvordan du så støtter ham bedst :)
Rigtig meget held og lykke fortsat! Og fortsat god søndag!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.