Svar: Gået i stå motorisk
Hej med dig
Tak for dit brev og fine beskrivelse af din datter og alt det du gør :)
De normale rammer er meget vide og det lyder faktisk ikke unormalt det du fortæller. Rigtig mange børn begynder ikke at kravle før de er mellem 9-12 måneder gamle og der er således masser af tid til at din datter kan lære det endnu:)
Det vil være rigtig godt, hvis du kan hjælpe hende til at få armene ind under overkroppen, så hun lærer at løfte sig op og ligge i strakt arm. Når hun kan dette, så vil hun ofte begynde at løfte numsen og trække benene lidt ind under sig. Det er ofte også sådan hun finder ud af at trille omkring fra mave til ryg og også finder ud af at dreje omkring sin egen akse.
Nogle gange kan det også hjælpe at lægge hende på maven hen over en ammepude eller lignende, hvad du nu har, fordi hun så bliver lidt mere opmærksom på armenes stilling og vigtigheden i at bruge sine arme i stedet for at "flyve" med dem:)
Når hun ligger på maven, så kan du også hjælpe hende med at krybe. Det gør du ved at sætte dig bag hende og presse ...
... skiftevis på venstre og højre fodballe, så hun får fornemmelsen af at kunne bruge benene og fødderne til at støde fra med. Hun skal ikke op i kravlestilling, men skal krybe mere som en "lille soldat". Du kan altså hjælpe hende med på den måde at flytte på sig og få fat i noget af det legetøj, som du har lagt lidt væk fra hende.
Og så er det meget vigtigt at hun bliver bevæget, så hun får sat gang i de væsker hun har i sit øre som har betydning for hendes balance. Og det lyder rigtig godt alt det du her gør - det er super og det skal du fortsætte med. Det er rigtig godt at snurre hende, gynge hende, vende hende på hovedet osv. Det er ligesom det skal være og jeg er sikker på at det nok skal komme:)
Måske er hun lige nu rigtig godt igang med at øve sig i at pludre og øver sin stemme og sine lyde? Måske skriger hun højt eller brummer dybt. Det er helt naturligt, at hun ikke kan det hele på en gang:)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber du kan bruge dette lidt videre og at det også giver lidt ro.
Og dejligt at høre, at appetitten er vendt tilbage!
Fortsat god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Prævention - efter fødsel
Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.
Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.
I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...
Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.
Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.
Mange varme hilsner,
Hønemor