Annonce

Annonce

Svar: Ammer og vil ikke tage narresut


3. september 2014

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Eva

Tak for dit brev :) Hvor er det dejligt at høre at det går så godt og at amningen fungerer så godt for jer begge to, skønt!

Der er en grund til at det kaldes en "narresut" og på engelsk en "pacifier" - og en sut er ikke noget børn skal have - det er et tilbud, som nogle børn (og forældre) har glæde af, men der er masser af børn, som ikke bruger sut.

Det er vigtigt at en sut gives, når amningen er veletableret og fungerer godt og med den alder din dreng har, kan du godt forsøge at tilbyde ham en sut. Sutten gives som afslutning af et måltid, det vil sige, at du kan lade ham amme, så han får den mængde mælk han har brug for og herefter forsøge at erstatte brystet med sutten og putte ham med den.

Du kan forsøge med forskellige typer af sutter - prøv med latex/naturgummi eller silikone. Prøv også med forskellige faconer. Nogle sutter er lange og smalle, andre korte og brede, nogle er runde, andre flade. Og det er forskelligt hvilken type sut barnet bliver glad for - børn er forskellige, også i deres mundhule, så nogle børn har en høj gane, bred tunge, lang tunge osv. og det spiller alt sammen ind på, hvilken sut de bedst kan lide. Du er derfor nødt til ...


Annonce

... at prøve dig lidt frem:)

Det kan være en fordel at vælge en sut med en suttering, hvorigennem du kan trække en stofble eller anden form for sutteklud. Det kan virke beroligende på ham at have kluden ved ansigtet og samtidig er det med til at holde sutten lidt på plads i munden, når han sover. Det vil også være helt naturligt at du i starten skal hjælpe ham med at holde sutten i munden med dine hænder, indtil han finder ud af at sutte på den og selv holde den i munden. Det at sutte på en sut i forhold til at sutte på et bryst er forskelligt, det er ikke samme sutteteknik og det kan derfor sagtens tage tid for ham at lære at bruge en sut.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og ja - så er det nogle børn som bare ikke vil acceptere en sut, men som foretrækker den ægte vare:)

Jeg tænker, at du har ret i at det bliver lidt lettere med tiden. Det bliver lettere at berolige ham, f.eks. ved at du tager ham op og går lidt med ham i din favn. Han bliver også på et tidspunkt så stor, at han vil kunne sidde lidt mere op i sin barnevogn, når I er ude at gå og på den måde blive underholdt og aktiveret lidt, så I kan nå hjem, før han behøver mælk.

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Overtøj til børn

Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce