Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove om dagen og sover for lidt


2. september 2014

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Vil ikke sove om dagen og sover for lidt

Kære Helen,

tak for dit gode og grundige svar.

Efterfølgende er det gået op for mig, at den primære grund til, at min datter er så urolig og ked af det om aftenen, nok er, at hun sover alt, alt for lidt om dagen. Og det gør mig både ked af det og urolig. Jeg synes, det er så synd for hende, at hun skal blive så udkørt og overtræt, og jeg er bange for, hvordan det kan påvirke hendes udvikling.

Hun sover godt om natten - typisk fra 22-23-tiden (ja, før kan vi ikke få hende til at falde til ro) til 6.30, nogle gange 7.30 og en enkelt dag 8.30 - afbrudt af to amninger, nogle gange tre.

Dagen er en helt anden historie. Der er ikke meget mønster i den måde, hun sover her, men de fleste dage, sover hun to til tre lure i løbet af formiddagen/dagen, men af meget varieret længde. Nogle dage kun en halv time, andre dage halvanden eller op til to timer. Men i dag har hun for eksempel kun sovet én lur - det var fra klokken 10.00 til 11.30, hvor jeg kørte hende tur i barnevognen. Hun er netop faldet i søvn, og klokken er 23.00. Hun har desuden sovet fem powernaps af ca. 10 minutters varighed i løbet af dagen (en under amning, to efter amning og to, mens hun sad hos mig, og jeg sang for hende, mens jeg hoppede på vores træningsbold). Så sammenlagt sover hun jo alt, alt for lidt.

Jeg har købt din bog om søvn, men har dig ikke fået læst den hele endnu. Jeg har også læst forskelige svar, du har skrevet til andre mødre herinde. Mine tanker omkring min datter er, at jeg har et kvikt og nysgerrigt barn - hun kigger rundt på alting med store, store øjne - for eksempel hvis hun er faldet i søvn på mig, og jeg forsøger at lægge hende ned i hendes lift: PLING, så åbner hun øjnene og kigger og kigger og kigger. Jeg tror altså, at hun har brug for hjælp til at lukke verden ude og sove. Jeg ved bare ikke helt, hvordan jeg skal hjælpe hende.

I løbet af dagen har hun mange gode perioder, hvor hun er glad og levende, men lige så hurtigt kan det skifte til, at hun bliver træt og ulykkelig, og det er jo helt forståeligt.

Jeg kan læse, at det er en god ide at følge det samme mønster, hver gang hun skal puttes. For eksempel: ...


Annonce

... pusle-svøbe-amme-putte med sang etc. Det tror jeg, jeg har gjort for lidt ud af - vi har ikke putteritualer. Men jeg synes også, at det er svært at gennemføre - for hvad gør jeg, når jeg har lagt min datter i sin seng, og hun græder og ikke vil sove. Så tager jeg hende selvfølgelig op og prøver at trøste hende og få hende til at falde til ro. Hvis hun ikke vil det, skal jeg så starte forfra med pusle-svøbe-amme-putte, for at det virker? For så kan der jo gå rigtig lang tid, før hun får noget søvn.

Lige nu sover hun tre forskellige steder: i sin seng ved siden af mig (om natten), i sin lift og sin lift i barnevognen (når jeg går tur med hende). Er det for mange steder? Skal jeg fx begynde konsekvent at putte hende i hendes seng herhjemme? Hun er bare ret glad for sin lift. Hun smiler ofte, når hun ligger i den om dagen.

Jeg prøver at være opmærksom på hendes forskellige bevidsthedsstadier, men jeg synes, at det er svært - især oplever jeg hende kun døsig under amning. Betyder det, at jeg skal tage hende fra brystet og prøve at putte hende, selvom hun ikke selv har sluppet brystet?

Jeg har overvejet, om vi skal købe en slyngevugge, fordi hun så dels kan blive vugget i søvn, og vi dels kan lukke verden lidt ude for hende. Synes du det, vil være en god ide? Lige nu synes jeg ikke, jeg kan se et mønster i, hvad der virker, og hvad der ikke virker, når jeg skal få hende til at sove. Nogle gange kan jeg vugge hende i søvn i liften, nogle gange falder hun i søvn i barnevognen, nogle gange virker det, at hun falder i søvn hos mig og sover videre, når jeg lægger hende fra mig. Andre gange virker ingen af delene.

Jeg er også bekymret for, om det kan skyldes, at hun får for lidt mælk. Det er jo svært at måle, når jeg ammer. Men indtil videre har hun taget fint på - det blev senest tjekket til 5-ugers undersøgelsen, hun er syv uger nu. Ved fem-ugers undersøgelsen vejede hun 4.870 kg og var 59 cm lang. Hun vejede 4.008 kg og var 55 cm lang, da hun blev født.

Åh, jeg synes, at det er svært og hårdt.

Håber, du kan finde rundt i min lange mail - jeg er lidt træt.

Tusind tak for hjælpen,

Mange hilsner
Marie

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.

Autostol nyfødt

Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Lammeskind til baby

Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast - baby og børn

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.

Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce