Brev:
Søvn igen - 2 mdr.
Hej Helen
Jeg skrev den anden dag ang. min datter på 8 uger, som ikke rigtig sover i løbet af dagen. Hun falder som regel altid i søvn under amning. I går prøvede jeg at lade være med at skifte hende pr automatik efter første amning, medmindre hun havde afføring. Jeg plejer altid at skifte hende, hvor hun så vågner op, og så leger vi, indtil hun siger fra - ca 1-2 timer senere. I går fik hun lov til at sove, og det resulterede i, at hun nærmest ikke var vågen hele dagen. Hun var ikke mere vågen om natten af den grund. Dvs. at hun er gået fra at sove ca. 10 timer i døgnet til at sove ca. 20! Hvad tænker du om det? Har jeg konsekvent tvunget hende til at være vågen og overstimuleret hende ved at vække hende efter første amning og ikke lægge hende igen efter skiftning??
Hun har store problemer med luft i maven, og jeg har meget svært ved at bøvse hende af, hvilket er noget, der giver mig stor skyld. Nogle gange kommer der store bøvser, men oftest bliver de inde, selv om det er tydeligt, at hun skal. Jeg har prøvet alverden, og intet hjælper. Hvis jeg indlægger bøvsepauser, bliver hun ked af det, og det giver heller ikke ...
... nødvendigvis bøvser. Jeg kan ikke gå rundt i timer og bøvse hende af efter hvert måltid, men det nok det, der skal til - i hvert fald kommer bøvserne nogle gange meget lang tid efter. Det er også en af grundene til hendes uro i søvne og grunden til, at hun ikke vil ligge på ryggen, og det piner mig. Jeg føler, at jeg er nødt til at omgås reglerne, fordi jeg ikke slår til som mor, og fordi jeg har brug for noget søvn. I går lagde jeg hende på maven på ammepuden et par gange, sådan så hendes hoved lå højere, og så ville hun gerne sove for sig selv. Som sagt vågner hun altid efter ca 1 time, hvis jeg lægger hende fra mig, fordi luften driller. Det er også derfor, hun sover på mig så meget.
Lige nu sidder jeg med en rigtig ærgerlig følelse, fordi jeg ikke kan se, hvordan det her skal gå. Hun lider, fordi hun har luft i maven, og hun får kun indring ved at ligge på maven - gerne på mig - og det må hun jo ikke! Og ydermere virker det til, at hun reelt kan sove døgnet rundt - og jeg spekulerer på, om det er fordi hendes søvn er af så dårlig kvalitet, at hun ikke har overskud til at holde sig vågen?
Bekymrede hilsner
Jannie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.