Svar: Hvorfor tykmælk/A38?
Hej med dig
Tak for dit brev og dejligt at høre, at du er glad for min bog om børn og mad og følger dagsplanerne i den :)
Fra 9 måneders alderen KAN børn tilbydes større mængder af komælk - det kan være sødmælk eller forskellige surmælksprodukter som f.eks. A38, tykmælk, yoghurt osv. Det anbefales at vælge produkter med 3.5 % fedtindhold og et lavt indhold af protein - ymer, ylette og kvark bør f.eks. først tilbydes efter 12 måneders alderen. Ligesom det anbefales at vælge neutrale produkter og selv tilsætte frugt.
Det er altså IKKE sådan at børn SKAL have surmælksprodukter, men det er et tilbud, det er noget, de kan få. Surmælksprodukter kan mange børn godt lide. De glider let ned, og de er samtidig med til at sikre barnet et vist indtag af mælk/kalk. Derudover så indeholder ...
... surmælksprodukter jo mælkesyrebakterier, som er gode for fordøjelsen. Ud over at virke godt i mave og tarm, så har mælkesyrebakterierne også virkning på dannelse af f.eks. K-vitamin og på immunforsvaret.
Og så er der også det med den sure smag. Det er vigtigt at vi tilbyder vores børn mad, som stimulerer alle smagssanser - ikke kun det søde, men også meget gerne de sure, det salte, det bitre og umami. Jo mere varieret kost I kan give jeres datter før hun bliver 1 år - altså jo flere forskellige smage og konsistenser I kan servere for hende, jo mere forebygger I kræsenhed fremover.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du må som en del af en varieret kost naturligvis også gerne give din datter lidt frugtmos eller frugtgrød med sødmælk - men det er ikke det samme som at få en portion yoghurt eller tykmælk:)
Fortsat god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine