Svar: Stort hoved
Kære M´s mor
Tak for dit brev :)
Først - jeg kan godt forstå, at du er bekymret, og jeg synes det er rigtig godt, at du har taget initiativ til at få jeres dreng undersøgt grundigt. Det er rigtig godt, at du er så opmærksom, som du er, og at du reagerer på din uro. Du kender din dreng bedst, du ved, hvordan han er, hvordan han reagerer i forskellige situationer, og den uro du har skal naturligvis undersøges.
Det er derfor rigtig godt, at han nu er henvist til både børneambulatoriet og til øjenafdelingen, så I kan finde ud af, om du har grund til bekymring, og hvordan I hjælper ham bedst.
Det er rigtig godt, at de har lovet dig 3-4 ugers ventetid, så du ved, at I kommer til inden for nærmeste fremtid; men du skal naturligvis være opmærksom på, om din dreng på nogen måde ændrer adfærd. Jeg kan godt forstå du tænker, at hvis han har problemer med væske i hovedet, så vil ...
... han kunne blive rigtigt dårligt - og det er rigtigt. Derfor skal du holde øje med ham. Hvis han samtidig med at han klager over at det gør ondt i hovedet begynder at kaste op, hvis hans bløde plet øverst på kraniet begynder at blive spændt eller bule ud, hvis han holder op med at spise, virker sløv, apatisk, drejer sine øjne nedad eller måske kramper, så skal du ringe 112 og få ham indlagt med det samme, da det kan være tegn på forhøjet tryk i kraniet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når det er sagt, så synes jeg dog også du skal kontakte jeres læge og lige drøfte situationen med ham/hende, så du ved præcist, hvordan du skal reagere og hvornår. Det er lægen, som er bedst til at rådgive dig i denne situation:)
Jeg håber I snart modtager en indkaldelse og krydser fingre for, at det hele går bedst muligt for jer og jeres lille dreng. Send mig meget gerne en opdatering - og stort knus fra mig til dig og til lille M :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.