Brev:
Udstationering og reaktion hos min 3 årige
Hej Helen,
Vi flyttede for snart tre måneder til North Carolina, USA, grundet en udstationering. Det er min mand der er udstationeret. Vi har taget vores to børn med, M (storebror) på 3 1/2 år og A (lillesøster) 9 måneder.
De første 2 uger gik med at komme på plads i vores nye hus og i de nye omgivelser. Derefter begyndte vi indkøring i Pre-School. Vi havde fundet en Pre-school hjemmefra som lå tæt på og som havde en stor legeplads. Det var vigtigt for os at der var gode udendørsforhold, da M. nåede at gå i en Skovbørnehave derhjemme i et halvt år. Han elsker naturen og frisk luft.
De første 2 uger var enten min mand eller jeg med ham i nogle timer. Derefter var han selv afsted, i starten kun 2 timer, og efter nogle uger 5-6 timer ad gangen (han er max i Pre-school 6 timer om dagen).
M. bliver hver morgen ked af at han skal derop. Han spørger hver morgen, 'hvad skal jeg i dag' og når jeg svarer børnehave, går han tilbage i sin seng. Han græder om morgenen, i bilen og ved aflevering. Når jeg henter ham, står han ved døren og venter.
Hans lærere siger at han stopper med at græde når jeg er kørt og efterhånden deltager i aktiviteterne. Dog har han endnu ikke udtrykt sig på engelsk og heller ikke taget kontakt til de andre børn.
Det der bekymre mig er at han er ked af det hver dag, at han venter på mig når jeg kommer (vi har en aftale om at jeg kommer hver dag efter han har spist eftermiddagssnack), og ikke mindst at han er begyndt at stamme igen. M. stammede også i vuggestuen og det begrænsede ham i hans sprogudfoldelse. Var lidt længe om at tale rent. Det gik over omkring 3 års alderen og er altså nu kommet igen - denne gang værre.
Han siger til mig hver dag at jeg henter ham - at 'i dag har slet ikke grædt mor' - hvorfor siger han det? Er det fordi han ved at ...
... det vil jeg sikkert gerne høre - eller hvad handler det om? Jeg tror bestemt sproget er den største udfordring for ham.
Når han kommer hjem vil han helst sidde i sofaen med hans dyne og vores IPAD og se bamse og kylling eller noget andet dansk 'børnetime'. Nogle dage virker han sur og aggressiv. Typisk også meget krævende i hans adfærd.
Jeg er dybest set bange for at 'ødelægge' ham - altså gøre skade på ham ved at udsætte ham for denne store omvæltning og belastning.
Kan jeg det?
Min mand og jeg taler meget positivt om det hele og gemmer tårerne til han er afleveret.
Jeg går hjemme med A. til hun er omkring et år - så skal hun samme sted hen som M.. Jeg synes M. har bedst af at være blandt andre børn og jeg har rigtig svært ved at aktivere ham herhjemme sammen med en baby. Egentlig også uden en baby. Han vil gerne andre børn, men er generelt meget sky overfor voksne. Måske mest en indadvendt dreng.
Formålet med denne udstationering har været at være mere sammen som familie - og det er vi også. Vi har hver dag en stille og rolig morgen og en stille og rolig eftermiddag. I weekenden hygger vi og har god tid.
Jeg skal bruge 2015 på at lave en opgave, så der skal begge børn helst være godt integreret i Pre-school, men jeg begynder at være bekymret for om det nogensinde lykkes og såfremt M. i en eller anden grad tilpasser sig (ikke græder så meget mere), vil han så i virkeligheden have det skidt indeni.
M. når tilbage til DK inden han skal i skole. Han får 1 år i en dansk børnehave før han skal i skole, hvilket jeg tænker er en god ting.
Synes det er rædselsfuldt i øjeblikket og mister til tider troen på at det nogensinde lykkes. Min mand er mere optimistisk og tror det nok skal komme. Er jeg utålmodig?
Med venlig hilsen
Jeanette (en bekymret og frustreret mor)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.